Schwäbische Maultaschen azaz Sváb ravioli leves
sponsored links
A decemberi Erdélyi konyha gasztromagazinban a kulináris utazások rovatban, a német gasztronómiáról írtam. Köszönöm az útbaigazítást Györgyinek, a Gionetta blog szerzõjének !
A német gasztronómia nem egybefüggõ hanem régiók szerint egyedi ételekkel rendelkezik amelyeken érezni lehet a környezõ országok konyháinak a befolyását. Legismertebbek a bajor konyha, a frankok konyhája, a Hesseni, a Rajnai, valamint a Türingiai tartományok ételei. Míg az észak-német konyha a krumplit, addig a dél-német konyha inkább a tésztákat részesíti elõnyben. Összességében véve nagyon kedveltek a különbözõ öntetekkel készült saláták melyeket elõételként fogyasztják. Levesek közül a tésztás, a burgonyás valamint a krémleveseket készítik. Marha, sertés, szárnyas és halhúst egyaránt fogyasztanak amit inkább bõ lében párolnak, valamint húskészítményeket, különösen a kolbászt meg a virslit. Jellemzõ a húsok mellé a tejfölös vagy pikáns mártások és köretként a krumpli, a káposzta, a zöldségek, valamint a nudlifélék, a galuskák és a gombócok. Sokféle kenyeret és péksüteményt készítenek, különösen elterjedtek a magvas és a barna rozslisztbõl készült termékek.
Sváb ravioli leves / Schwäbische Maultaschen
Hozzávalók 6 személyre: 2,5-3 l ...