Schwäbische Maultaschen azaz Sváb ravioli leves

2013-12-02

sponsored links


A decemberi Erdélyi konyha gasztromagazinban a kulináris utazások rovatban, a német gasztronómiáról írtam. Köszönöm az útbaigazítást Györgyinek, a Gionetta blog szerzõjének !

A német gasztronómia nem egybefüggõ hanem régiók szerint egyedi ételekkel rendelkezik amelyeken érezni lehet a környezõ országok konyháinak a befolyását. Legismertebbek a bajor konyha, a frankok konyhája, a Hesseni, a Rajnai, valamint  a Türingiai tartományok ételei. Míg az észak-német konyha a krumplit, addig a dél-német konyha inkább a tésztákat részesíti elõnyben. Összességében véve nagyon kedveltek a különbözõ öntetekkel készült saláták melyeket elõételként fogyasztják. Levesek közül a tésztás, a burgonyás  valamint a krémleveseket készítik. Marha, sertés, szárnyas és halhúst  egyaránt fogyasztanak amit inkább bõ lében párolnak, valamint  húskészítményeket, különösen a kolbászt meg a virslit. Jellemzõ a húsok mellé a tejfölös vagy pikáns mártások és köretként a krumpli, a káposzta, a zöldségek, valamint a nudlifélék, a galuskák és a gombócok. Sokféle kenyeret és péksüteményt készítenek, különösen elterjedtek a magvas és a barna rozslisztbõl készült termékek.

Sváb ravioli leves   /    Schwäbische Maultaschen 

Hozzávalók 6 személyre:  2,5-3 l ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2013/12/sc...

sponsored links

Keres?s