Schwarzwald tekercs
sponsored links
Szeretek tekercseket k?sz?teni, ?deset is, s?sat is, szerintem nemcsak finomak, hanem gy?ny?r?en is n?znek ki ?. Ezt a receptet innen pr?b?ltam ki.
Most egy Schwarzwald tekercset hoztam nektek (vagy Feketeerd? tekercs), meggyel, csokival, isteni ?s kicsit sem bonyolult ??. ?gy k?sz?ts?tek:
T?szta:
- 6 toj?s
- 120 gr liszt
- 120 gr cukor
- pici s?
- van?lia aroma/?r?lt van?lia
- 25 gr holland kaka?
T?ltel?k:
- 150 gr meggy (?n fagyasztottal szeretem, a bef?tt nekem t?l ?des)
- 2 ek meggylik?r
- 2 van?li?s cukor (elhagyhat?)
- 3 dl tejsz?n
- 1 kk porcukor
- 100 gr mascarpone
A toj?sok feh?rj?t verd kem?ny habb? egy csipet s?val. A toj?ss?rg?kat keverd habsora a cukorral ?s a van?li?val, majd forgasd bele toj?sfeh?rjehabot. Szit?ld bele apr?nk?nt folyamatosan forgatva a kaka?val elkevert lisztet. Ha ezzel megvagy ?ntsd a t?szt?t egy s?t?pap?rral b?lelt nagy tepsibe (a s?t?h?z j?r? nagyba), ?s 180 C-ra el?meleg?tett s?t?ben s?sd meg kb. 15 perc alatt. R?gt?n bor?tsd ki a t?szt?t egy enyh?n nedves konyharuh?ra (spricceld csak meg egy picit v?zzel), ?gy, hogy fel?l legyen a s?t?pap?r, amit enn?l a pontn?l h?zz le, ?s a konyharuh?val egy?tt tekerd fel sz?p szorosra a t?szt?t, tedd f?lre h?lni.
A meggyet j?l cs?p?gtesd le, keverd j?l ?ssze a van?li?s cukorral ?s a meggylik?rrel. A mascarponet keverd el a porcukorral, majd a felvert tejsz?nhabbal. A tekercset kend meg a kr?m 2/3-?val, tedd r? a meggyet, tekerd fel, a marad?k kr?mmel vond be ?s j? b?ven reszelj r? ?tcsokit. Hagyd p?r ?r?csk?ra a h?t?ben, hogy sz?pen ?ssze?rjenek az ?zek, ?s k?sz is!Mehet az asztalra ?