Savanyú rántott leves

2010-05-04

sponsored links

A rántott leves egyszerû alapanyagokból, gyorsan elkészíthetõ étel, mondhatni a hétköznapi sváb konyha egyik alapfogása, ami igen gyakran került az asztalra. A savanykás íze miatt kicsit félve tettem a kisgyerekeim elé, és magam is meglepõdtem, amikor mindketten szó nélkül bekanalazták. 

 
? 30 gramm sertészsír
? 1 púpozott evõkanál liszt
? 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
? 1 babérlevél
? 1 tojás
? 1 kávéskanál fûszerpaprika
? 2 evõkanál ecet
? 10 karika füstölt házi kolbász (kb. 60 gramm)
?
? 1,2 liter víz
 
A zsírt hevítsük fel, és a lisztet belekeverve készítsünk világosbarna rántást. Öntsük bele a finomra vágott fokhagymát, jól keverjük át, és a pirítás közben mérsékeljük a lángot, nehogy a rántás odaégjen. Keverjük hozzá a fûszerpaprikát, majd öntsük fel a vízzel. Keverjük csomómentesre, sózzuk, és tegyük bele a babérlevelet, valamint az ecetet is. Fõzzük öt percig, közben kevergessük. Vegyük vissza teljesen a lángot, hogy a leves éppen csak forrjon. Keverjük simára a tojást, majd folyamatos keverés közben csurgassuk a levesbe. Ekkor tegyük bele a kolbászkarikákat, majd forraljuk át még egyszer. A tojás és a kolbász mennyisége ízlés szerint változtatható, az egyik akár el is hagyható. Friss kenyérrel, zsemlével kínáljuk.
 
 
(A recept leírásakor a Großmutters Küche ? Ungarndeutsche Gerichte für Alltag und Festtag címû kiadványra támaszkodtam.)


 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2010/05/04/savanyu...

sponsored links

Keres?s