Savanyú káposzta leves
sponsored links
A savanyú káposzta sokféle nehéz helyzetbõl segíthet ki bennünket. A savanyítás során megnövekszik a káposzta C vitamin tartalma, és a tejsavas erjedésnek köszönhetõen a keletkezõ baktériumok helyreállítják a bélflóra egyensúlyát, ezzel segít megelõzni a betegségeket. Hogy milyen gazdag tápanyagokban az függ a termesztés módjától, hiszen egy bio káposzta akár hatszor kevesebb vizet tartalmaz mint a vegyszerekkel tuningolt káposzta. Egész évben savanyíthatunk, ez azért nagyszerû, mert 2-3 hónapnál régebben savanyított káposztát már nem ajánlatos fogyasztani. Amikor megsárgul, megpuhul, vagy már túl savanyú a hasznos táplálékból ellenséggé válik (egészségünk ellensége), ilyen minõségû káposztát ne sajnáljuk kidobni!
A savanyú káposztát, és levét legjobb nyersen fogyasztani, saláták formájában, de megfõzve is megõrzi sok hasznos tulajdonságát. A hagyományos töltött káposztán kívül kipróbálhatjuk ezt a gyorsan és egyszerûen elkészülõ levest.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 közepes vöröshagyma ...