Savanyú káposzta krémleves gerslivel
sponsored links
A mai diétás sor levese ez a krémleves, melyet aránylag gyorsan el tudnék készíteni, ha nem savanyú káposztáról lenne szó!! Annyira lassan fõ meg! Szívesen venném ha valaki tanácsot adna, hogyan lehet gyorsabban elkészíteni! Mondjuk kuktában?
Mindegy, én most hozzálátok!
Hozzávalók: 5-6 adag
- 80 dkg savanyú káposzta átmosva, apróra összevágva
- 3- 4 dkg aprított vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab zeller gumó
- 1 ek olívaolaj
- 2 babér levél
- só, bors, õrölt kömény
- 1-2 kanál friss sajtkrém, kicsit lágyít rajta
- 5 dkg gersli / árpagyöngy/
Elkészítés:
A felmelegített olívaolajba teszem a hagymákat, kavargatom, sózom, borsozom, és pár pillanat múlva már hozzá is adom a káposztát, zellert. Hagyom párolódni! Addig forralok vizet, majd 5 perc múlva 1,5 liternyit hozzá is öntök. Ezután lefedem, és fõzöm, amíg meg nem puhul!! Úgy 1 óra elteltével, amikor már nagyjából megpuhult pürésítem, majd hozzáadom a jó alaposan átmosott árpagyöngyöt, és együtt fõzöm tovább.Késõn vettem róla tudomást, hogy a káposztában lévõ paprika erõs, és így, hogy benne maradt a levesben, a leves is erõs csípõs lett!
Így tálalom!
A gersli kihagyható, de a diéta részeként most szuper szolgálatot tesz, fõleg ha alaposan összerágjuk, és az elfogyasztása után sok-sok folyadékot iszunk!