Savanyú káposzta

2013-01-02

sponsored links


Nem, nem és nem! újabban már nem tudok jó káposztára szert tenni! A korábbi években bevált METRO-s vödrös vecsési savanyú káposzta most hiába volt halvány sárga. Éretlen volt, tört a levél, amikor megpróbáltam megtölteni. A címkén meg közölte velem a gyártó, hogy natrium benzoátot, kalcium-kloridot és kálium-metabiszulfitot tartalmaz és a készítmény allergén anyaga a szulfit.

Emlékeim szerint a savanyú káposztához kell só, köménymag, szemes bors, babérlevél, szárított csöves piros paprika. Meg persze jó káposzta. Az a lapos fejû, vékony levelû magyar káposzta. Legalábbis nagyanyám semmiféle más dolgot nem tett bele.

Hát már mindent magamnak kell csinálni...?
De hol is van már nagyanyám káposzta-savanyító kádja... a leszorító csavarral a gyalult keményfa deszkákkal?

Meg hol vannak a nagy lapos fejû vékony levelû káposzták?

Nahát lássuk akkor hogy is kell pontosan káposztát savanyítani!
A káposzta savanyítás õszi elfoglaltság. Az õszi érésû, tömött fejû, kemény káposzta alkalmas ...

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2013/01/...

sponsored links

Keres?s