Savanyú bárányleves grízgaluskával
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg bárányhús, 1 nagy fej hagyma, 3 sárgarépa, 1 zeller, 1 paszternák, 5 dkg vaj, lestyán, citromlé, só, bors, házi ételízesítõ;
a galuskához: 1 tojás, 3-4 evõkanál gríz, 1 teáskanál olaj, csipet só.
Elkészítése:
A bárányhúst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük fõni. Ha felforrt a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítõvel fûszerezzük. Egy serpenyõben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot és zellert. Addig pároljuk, amíg félig meg nem puhulnak, majd a leveshez adjuk az apróra vágott lestyánnal együtt, és készre fõzzük.
A galuskához a tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval, belevegyítjük ...