Saláta és hal avagy Egyszerû, de nem könnyû
sponsored links
A saláta készítés egyszerû dolog, de nem könnyû leírni a hozzávalók mennyiségét...
pl.:1 db kígyóuborka, az mekkora? vékony és hosszú, vagy rövid tömzsi, amit én használtam az 61 dekás volt..., én szeretem az olíva-, és a kapribogyót (nagyon) aki nem rajong érte, de megeszi, annak sok az az 5 szem, vagy bõven ölég 3 is... és éppen mekkora az a koktélparadicsom... folytathatnám a sort, de inkább azt mondom, hogy a salátákat mindenki alakítsa ízlésének megfelelõen, az adott hozzávalók mennyiségének variálásával.
A következõ salátánál amit lényegesnek illetve fõelemnek tartok az az uborka...
BOGYÓS-UBORKASALÁTA,
CSÍRÁVAL ÉS FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
kígyóuborka (1 szép nagy)
olívabogyó (20 szem)
kapribogyó (3 evõkanálnyi)
koktélparadicsom (15 db)
póréhagymacsíra
madársaláta
olívaolaj
bors, só
füstölt makréla (legalább 1 db)
A hozzávalókat jól lehûtjük.
Az uborkát felkockázzuk, egy tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk.
Ezután feldaraboljuk a koktélparadicsomot és hozzákeverjük az uborkához.
Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, tányérra halmozzuk a füstölt makrélát.