Saláta füstölt szalonnával, csirkemellel és garnélával
sponsored links
A fagyasztóban megbújó alapanyagok szépen lassan elõkerülnek. Muszáj felhasználni, mert kell a hely. Na jó, nem a saláta volt ott, de végül saláta vacsora lett a vége.
Sült csirkemell elég gyakran lapul a fagyasztóban, mert nagyobb adagot készítek el szándékosan, hogy legyen egy kis tartalék.
A garnéla szintén ott várt a sorára, de eddig nem csináltam belõle semmit.
A többi a hûtõben volt frissen vagy elfekvõ készletként. Ezeket házasítottam össze.
Hallottam már többször, hogy a rákfélék jól harmonizálnak füstölt ízzel, sonkával, chorizóval,pancettával. Mindegy, mi a neve. Nekem most maradék, nagyon finom házilag füstölt nagyon húsos szalonnám volt .
A saláta alapja egészen véletlenül lett ilyen színösszeállítású. Lehetne olasz is.
Ez a saláta alap 3 db salátaszívbõl áll, amit eltépkedtem.
25 dkg koktélparadicsomot daraboltam és egy 20 dkg-os fetasajtot morzsoltam bele.
Ezt nem ízesítettem semmivel.
- A nagyon húsos, házi szalonnát felcsíkoztam és olívaolajjal meglocsolva kisütöttem
- 2 szál újhagyma árválkodott a hûtõben, ezt egy fél fej nagyobb darabokra vágott hagymával összepároltam a szalonnával
- a kb. 20 dkg kiolvasztott sült csirkemellett nagyobb darabokra tépkedtem és hozzáadtam
- 20 dkg fagyasztott garnélát // a csomagolás szerint óriás garnéla ?? // szintén hozzáadtam és erõs tûzön pároltam tovább
- frissen õrölt borsot, 1 citrom reszelt héját és a levét adtam hozzá
- Amikor elpárolgott a fölösleges folyadék, egy kevés, besûrûsödött szaft maradt az edényben
Tálalásnál a saláta alapra olívaolajat és fehér balzsamecetet öntöttem. Ezzel alaposan átkevertem.
Tányérokba tettem a salátát és a tetejére öntöttem a garnélás ragut.
Friss petrezselyemzölddel megszórtam és parmezanforgácsokat vágtam rá.
Három adag lett belõle. Nekem kenyér nélkül is elég volt, a férfi adaghoz pirítóst is adtam.