Sakk szelet
sponsored links
Már régóta szerettem volna elkészíteni ezt a sütit, azt hittem nehéz, de igazából nem annyira, és nagyon mutatós.:) A receptet Andi konyhájában találtam.
Mondjuk szöveg alapján nem sikerült teljesen felfognom az elkészítés menetét, úgyhogy ez a link segített a probléma megoldásán.
A sárga tésztához:
A barna tésztához:
Mondjuk szöveg alapján nem sikerült teljesen felfognom az elkészítés menetét, úgyhogy ez a link segített a probléma megoldásán.
Hozzávalók
- baracklekvár
- étcsokoládé
A sárga tésztához:
- 16 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojás
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütõpor
A barna tésztához:
- 16 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- késhegynyi sütõpor
Elkészítés
- A tojások sárgáját a vajjal, a cukrokkal, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
- A sütõporos lisztet hozzáadjuk, simára keverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a masszába, és egy sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Elõmelegített sütõben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
- A barna tésztát ugyanígy készítjük el.
- Ha kihûlt, az egyik lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot. Azt kettévágjuk, megint megkenjük az egyiket, és rátesszük a másik dupla lapot.
- Így egy négyrétegû lapot kapunk, amit felszeletelünk, ugyanolyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága.
- 4-4 szeletet egymásra ragasztunk lekvárral, úgy forgatva, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön.
- Néhány órára hûtõbe tesszük, majd bevonjuk étcsokoládéval.