Sakk szelet

2014-01-23

sponsored links

Már régóta szerettem volna elkészíteni ezt a sütit, azt hittem nehéz, de igazából nem annyira, és nagyon mutatós.:) A receptet Andi konyhájában találtam.
Mondjuk szöveg alapján nem sikerült teljesen felfognom az elkészítés menetét, úgyhogy ez a link segített a probléma megoldásán.

 
Hozzávalók
  • baracklekvár
  • étcsokoládé

A sárga tésztához:
  • 16 dkg vaj 
  • 16 dkg cukor 
  • 1 cs vaníliás cukor 
  • 3 tojás 
  • 12 dkg liszt 
  • késhegynyi sütõpor

A barna tésztához:
  • 16 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás 
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • késhegynyi sütõpor 

Elkészítés
  1. A tojások sárgáját a vajjal, a cukrokkal, és a tojások sárgájával habosra keverjük. 
  2. A sütõporos lisztet hozzáadjuk, simára keverjük. 
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a masszába, és egy sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Elõmelegített sütõben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. 
  4. A barna tésztát ugyanígy készítjük el. 
  5. Ha kihûlt, az egyik lapot megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot. Azt kettévágjuk, megint megkenjük az egyiket, és rátesszük a másik dupla lapot. 
  6. Így egy négyrétegû lapot kapunk, amit felszeletelünk, ugyanolyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 
  7. 4-4 szeletet egymásra ragasztunk lekvárral, úgy forgatva, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön.
  8. Néhány órára hûtõbe tesszük, majd bevonjuk étcsokoládéval.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/01/sakk...

sponsored links

Keres?s