Sajttal-sonkával töltött borzaska

2010-10-12

sponsored links

Imádjuk a borzaskát, legfõképp a rántott husin a fokhagymás tejföl és a sajtot. És imádjuk a sajttal-sonkával töltött húst is. Ez utóbbit egyszer-kétszer vettünk félkészen, hogy gyorsan legyen vacsora. Aztán megnéztem mibõl készül, azóta elment a kedvem tõle.
Úgyhogy egy nagyon jó megoldást találtam:)))
Szénhidrátszegény ám kalóriadús megoldást:)
Egy fõre kb egyet, max kettõt számoljunk.
Hozzávalók:
- 1-1 szelet karaj személyenként
- kb7-10cmx 7-10cm sajt és sonka
- só, bors, fûszerek
- panírozáshoz: liszt, tojás, prézli
- a végén a tetejére tejföl, fokhagyma és reszelt sajt

A karajt kiklopfolom, besózom, befûszerezem. Ha van rá lehetõség, egy éjszakát állni hagyom a hûtõben. Másnap, vagy amikor el szeretném készíteni a husi felére teszek sajtot és sonkát, ráhajtom a husit, bepanírozom. Nem fog szétjönni, ha csak a husi felére teszünk sonkát és sajtot úgy, hogy ne nagyon lógjon ki és egy-egy szeletet teszünk. Kisütjük és a végén a fokhagymát elkeverjük a tejföllel, sajtot reszelünk és házi sült krumplival tálaljuk (vagy más is lehet, salátával pl.)
Relatív gyorsan kész és nem eszel egy csomó felesleges kemikáliát, az íze pedig összehasonlíthatatlanul jobb, mint bármelyik bolti töltött húsé.

Ötletek: lehet fûszeres vízben fõtt zöldségekkel is tölteni, akkor kicsit diétásabb a menü:)))

Folytats a blogon ... kulinaris.blogspot.com/2010/10/sajtta...

sponsored links

Keres?s