Sajtos-tökmagos csiga
sponsored links
Imádom a gyors, leveles tésztából készíthetõ csigákat, tekercseket. Bármikor bevethetõ, csak legyen mindig legalább egy csomag leveles tészta a hûtõben.
A recept megtalálható a Kifõztük magazin januári számában is.
Hozzávalók (15-20 darabhoz):
100 g héj nélküli tökmag
2 evõkanál tökmag- vagy olívaolaj
275 g készre nyújtott leveles tészta
100 g sajt
A tökmagot sütõlemezre terítjük, megsózzuk és sütõben megpirítjuk. A felét félretesszük, a másik felét késes aprítóban megdaráljuk, hozzáöntjük az olajat és tovább daráljuk, míg pép lesz belõle. A tökmagkrémet a kinyújtott leveles tésztára kenjük, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a félretett tökmag nagyobb részével. A tésztát feltekerjük, egy-másfél centis darabokra szeleteljük. Sütõpapírral bélelt sütõlemezre helyezzük a csigákat, végül a maradék tökmaggal megszórjuk. 180 fokra elõmelegített sütõben 15-17 perc alatt készre sütjük.
További csiguszok és egyebek:
Olívás-sajtos tekercsek
Szilvalekváros falatkák
Pikk-pakk fahéjas csiguszok
A recept megtalálható a Kifõztük magazin januári számában is.
Hozzávalók (15-20 darabhoz):
100 g héj nélküli tökmag
2 evõkanál tökmag- vagy olívaolaj
275 g készre nyújtott leveles tészta
100 g sajt
A tökmagot sütõlemezre terítjük, megsózzuk és sütõben megpirítjuk. A felét félretesszük, a másik felét késes aprítóban megdaráljuk, hozzáöntjük az olajat és tovább daráljuk, míg pép lesz belõle. A tökmagkrémet a kinyújtott leveles tésztára kenjük, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a félretett tökmag nagyobb részével. A tésztát feltekerjük, egy-másfél centis darabokra szeleteljük. Sütõpapírral bélelt sütõlemezre helyezzük a csigákat, végül a maradék tökmaggal megszórjuk. 180 fokra elõmelegített sütõben 15-17 perc alatt készre sütjük.
További csiguszok és egyebek:
Olívás-sajtos tekercsek
Szilvalekváros falatkák
Pikk-pakk fahéjas csiguszok