Sajtos tall?r elektromos s?t?ben
sponsored links
Vannak bekattan?saim, hogy mit szeretn?k kipr?b?lni az ?letben. Ha elmondom, hogy ezek egyike a sajtos tall?r s?t?se volt, sejthetitek, mennyire vad elk?pzel?seim vannak :) am?gy nem k?l?n?sebben szeretem, m?gis fontosnak tartottam, hogy b?rmikor tudjak ilyet s?tni hiszen ez egy tipikusan vend?gv?r? falatka.
Kar?csonyra kaptam egy Adler m?rk?j? ostyas?t?t, ha ?ri kedvem ?gy tartan?, m?g fagylaltt?lcs?rt is tudn?k vele k?sz?teni, hiszen adnak a g?p mell? t?lcs?r form?z?s?ra alkalmas seg?deszk?zt.
A receptem a k?vetkez?:
- 50 dkg finomliszt
- 1 toj?s
- 15 dkg R?ma
- egy kis doboz tejf?l (ami r?gen 2 dl volt, most nem is tudom, mekkora)
- 15 dkg reszelt sajt (most jellegtelen lidl-s trappista)
- egy csapott ev?kan?l s?
- f?l csomag s?t?por
- egy csipet ?r?lt k?m?ny
Ezeket ?sszegy?rjuk ?s 2-3 ?r?ra h?t?be tessz?k, hogy egy el?g kem?ny, kv?zi j?l gomb?colhat? massz?t kapjunk.
A s?t?t kiolajozzuk, j?l felf?tj?k (kb. 10 perc) ?s a t?szt?b?l szaggatott kis goly?kat egyenk?nt laposra, pirosra ?s ropog?sra s?tj?k.
?gy n?z ki ?sszegy?r?s ut?n, h?t?z?s el?tt
Gomb?ck?k
A s?t?ben k?z?pre tessz?k
Ez az ?ll?sa a h?fokszab?lyz?nak bizonyult a legjobbnak
K?sz tall?rok
Megjegyz?sek:
- rohadtul nem halad?s, r? kell sz?nni az id?t
- egyszerre csak egy goly?t lehet s?tni, ha t?bbet pr?b?lunk, kinyomj?k egym?st a s?t?fel?letr?l, ?gy a sz?l?n s?letlenek maradnak
- ink?bb kisebbek legyenek a gomb?cok, nem vagyunk bejjebb, ha nagyobbakat gy?runk, nem tudjuk rendesen lecsukni a tetej?t ?s nehezebben s?l ?t
- lehet sz?rakozni a sajtok mark?nss?g?val, paprika, bors hozz?ad?s?val, ennek is elj?n majd az ideje
A g?p kivitelez?se nem egy nagy min?s?g, sajnos, r?gt?n az els? s?t?s k?zben le is kopott r?la az Adler felirat, cs?nya sz?rke foltot hagyva a kezemen.
K?v?nok minden erre l?togat?nak nagyon boldog ?j ?vet az ??v utols?, igaz?n impoz?nsra siker?lt hamis kov?szos kenyer?vel: