Sajtos-Sós csigák

2014-01-09

sponsored links



Hozzávalók a tésztához :
25 dkg liszt
12 dkg vaj , vagy margarin
1 kávéskanál sütõpor
1kávéskanál só
1 decitejföl
1 db tojás

Hozzávalók a a töltelékhez :
15 dkg reszelt trappista-sajt
10 dkg olvasztott vaj
1 kávéskanál só

Elkészítése :

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és egy lisztezett munkafelületen kb egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Egy kisebb edénybe összekeverjük a töltelék hozzávalóit és a kinyújtott lapunkra szépen egyenletesen elkenjük.
Feltekerjük sorosan rúddá és letakarva hûtõbe rakjuk egy éjszakára de ha sietünk akkor legalább
4 órát pihentessük a hûtõben.
Másnap ujjnyi szeletekre vágjuk és egy szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsire rakjuk egymás mellé.
Elõmelegített sütõben ,nálam gáz 4-es szép pirosra sütjük.

Ez a csiga nem puha inkább roppanós sajtos kekszre hasonlít, de ha nem szeretitek sósan akkor a töltelékbõl nyugodtan hagyjátok ki a sót!




Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/01/sajtos-...

sponsored links

Keres?s