Sajtos,lilahagymás puliszkagombóc
sponsored links
Puliszka,polenta --már írtam nemigen volt népszerû.Sokféleképpen készíthetõ,mit mondjak
imádjuk....barátaink is.
imádjuk....barátaink is.
Hozzávalók:
- 20 dg kukoricadara vagy instant polenta
- 1 doboz Mackósajt
- 2 lilahagyma
- 1 kanálnyi margarin
- só,bors
- olaj
- 1 pohár tejföl
- 15 dg reszelt sajt
hozzáadok egy db apróra
vágott lilahagymát és margarint...összedolgozom.Hagyom kihûlni.A másik kockázott lilahagymát picit megfuttatom olajon.
Közben a puliszkából gombócot formázok,kis mélyedést nyomok bele,
ide teszem a fél,vagy harmad Mackósajtot...szépen göngyölöm.
Amikor kész az összes gombóc, akkora tálba teszem a párolt lilahagymát,és a gombócokat
belerendezem.Tetejüket tejföllel meglocsolom,reszelt sajttal megszórom.
Kb.20 percre sütõbe teszem.Amikor készen van metélõvel megszórom.
Önállóan is fogyasztható,vagy köretnek.
Mennyei.
Jó étvágyat kívánok:Mari