Sajtos karfiol t?csni csicseribors? sal?t?val
sponsored links
Tegnap v?r?s lencs?s-zabos rakott karfiolt k?sz?tettem. ?gy gondoltam, nem teszem bele az ?sszes megf?tt karfiolt, hanem egy kis r?sz?b?l t?csnit s?t?k ma. De mondhatn?m azt is, hogy ciceg?t vagy lepcs?nk?t. A krumplis v?ltozatot rengeteg n?vvel illetik, de szerintem erre a karfiolosra is mondhatjuk ugyanazokat. N?h?ny n?vv?ltozatot m?r ?n is hallottam, de most tal?ltam egy cikket, amiben elvileg (nem sz?moltam meg) 70 f?le n?vr?l tudnak. IDE kattintva Ti is elolvashatj?tok.
Karfiolb?l most el?sz?r s?t?ttem ilyet. De nagyon szeretem a cukkinis, r?p?s v?ltozatot is.
Elk?sz?t?se
A s?s, veget?s v?zben megf?tt karfiolt vill?val ?sszet?r?m, majd adok hozz? toj?st, s?zom, borsozom, sajtot reszelek bele ?s teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszttel ?sszekeverem. Egy serpeny?ben olajat meleg?tek, ?s ev?kan?lnyi mennyis?get teszek a karfiolos massz?b?l, kiss? ellap?tom ?s mindk?t oldal?n pirosra s?t?m.
A sal?ta nagyon egyszer?, de nagy kedvencem. Csicseribors?t ?sszekeverek lila hagym?val, picit s?zom ?s kev?s balzsamecetet ?nt?k r?.
Hozz?val?k a t?csnihoz:
260 g f?tt karfiol (kb. 4 k?zepes r?zsa)
1 eg?sz toj?s
30 g teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
20 g sajt
s?, bors
olaj a s?t?shez (nem b? olajban s?tj?k)
Sal?t?hoz:
csicseribors? (konzervet haszn?ltam)
lila hagyma
s?
balzsamecet (de lehet sima ecet, vagy almaecet is)