Sajtos-ananászos csirkemell
sponsored links
Ancsika, a fodrászlány, akihez járok, mindig érdeklõdést mutat a fõzés iránt. Természetesen karácsony elõtt is eszmecserét folytattunk arról, ki mit készít az ünnepi asztalra. Õ említette ezt a finomságot, amit én már sajtos változatban sütöttem és ismertem.
Most kipróbáltam a gyümölcsös verziót is. Friss ananászból készítettem, amit elõtte gondosan elrejtettem Balu elõl, egy korábbi incidens miatt. Történt ugyanis, hogy a drágám fogta a több mint 2 kilós termést, lemetszette szögletesre, nála ez jelentette a meghámozást, és szépen elfogyasztotta a legbelsõ gyümölcshúst. A nagy része persze a kukában landolt a héjával. Azóta résen vagyok!
Na, hogy is történt ez a csirkemell sütés?
Hozzávalók:
1 kg csirkemell-filé (lehet bármilyen szárnyas)
30 dkg sajt
4 ananászkarika
1 dl fõzõtejszín
5 dl tejföl
só,bors ízlés szerint
Egy kiló filézett csirkemellet vajban kisütöttem egyenlõ darabokban. Sóztam,borsoztam elõtte. Három perc mindkét oldalán, nem több. Jénai tálban leraktam egy réteg húst, arra kerültek az ananászkarikák. Fél liter tejfölt összekevertem 25 dkg reszelt sajttal (füstölt és sima), sóztam, és ez a keverék ment a tetejére. Ismét hús-gyümölcs,tejfölös sajt. Mikor már nincs mit rétegezni, ráreszelek még némi sajtot és ráöntök 1 dl fõzõtejszínt, úgy tolom a 200 °C-os sütõbe.
Mikor szép pirosra pirult a teteje, akkor kell elzárni a sütõt.
Hogy boldogan falatozzatok, ezt a zenét ajánlom hozzá!