Sajtkr?mes rol?d
sponsored links
Egyszer? fog?s, ami k?nikul?ban ak?r f??tel is lehet egy nagy adag friss sal?t?val. :)
K?sz?thetj?k f?szeres sajtkr?mb?l is, vagy ?zes?thetj?k kedvenc f?szereinkkel. Csak a fant?zia szab hat?rt. ;)
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
A t?szt?hoz:
4 toj?s
2 ek. sima liszt
1 tk. olaj
s?
bors
szerecsendi?
A t?ltel?khez:
20 dkg kr?msajt
15 dkg reszelt sajt
1 csokor met?l?hagyma finomra v?gva
A bevon?shoz:
5 dkg kr?msajt
met?l?hagyma
- A t?szt?hoz a toj?sokat a f?szerekkel egy?tt kihabos?tjuk. Belekeverj?k a lisztet ?s az olajat, majd sim?ra dolgozzuk.
- A ~22x30 cm-es tepsit kib?lelj?k s?t?pap?rral ?s elsim?tjuk benne a t?szt?t.
- 180?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~12 perc alatt k?szre s?tj?k.
- Kivessz?k a tepsib?l, tiszta konyharuh?ra bor?tjuk ?s leh?zzuk r?la a s?t?pap?rt. M?g a t?szta h?l, n?h?nyszor feltekerj?k a konyharuha seg?ts?g?vel, hogy k?s?bb ne repedjen meg.
- A t?ltel?khez a kr?msajtot, a reszelt sajtot ?s a met?l?hagym?t -amib?l egy keveset f?lre tett?nk a d?sz?t?shez- ?sszekeverj?k. Megt?ltj?k vele a t?szt?t ?s ?vatosan feltekerj?k.
- A rol?dot bevonjuk a kr?msajttal ?s met?l?hagym?val d?sz?tj?k.
- N?h?ny ?r?ra h?t?be tessz?k, ezut?n t?laljuk.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k magazin j?niusi sz?m?ban is. :)