Sajtkr?mes mini kal?cs
sponsored links
Puha mini kal?csok ak?r reggelire, uzsonn?ra, vacsor?ra, vagy kir?ndul?sra. ?resen is fogyaszthatjuk egy b?gre kaka?val, vagy te?val, de k?sz?thet?nk bel?le szendvicset, vagy ?des nassolni val?t. Ha kedv?nk tartja, megbolond?thatjuk kedvenc z?ldf?szereinkkel. :)
Hozz?val?k 8 kal?cshoz:
55 dkg sima liszt
15 dkg sajtkr?m
7 g sz?r?tott ?leszt?
2,5 dl langyos tej
2 toj?s
4 ek. olaj
2 ek. cukor
1 csapott tk. s?
Tov?bb?:
1 toj?ss?rg?ja
1 kk. tej
kev?s olaj
- Az ?leszt?t a tejben 1 ev?kan?l cukorral ?s 1 ev?kan?l liszttel felfuttatjuk.
- A lisztet t?lba m?rj?k. Hozz?adjuk a s?t ?s a marad?k cukrot. A felfuttatott ?leszt?t, a toj?sokat, a sajtkr?met ?s az olajat hozz?adva ?ssze?ll?tjuk a t?szt?t. K?zzel n?h?ny percig dagasztjuk, majd letakarva 1 ?r?t kelesztj?k.
- A megkelt t?szt?t lisztezett deszk?n 8 egyforma r?szre osztjuk ?s ezekb?l cip?kat form?zunk. Letakarva 30 percig pihentetj?k.
- A cip?kat ?tgy?rjuk, hossz?k?sra form?zzuk ?s az olajjal v?konyan kikent s?t?form?ba tessz?k. A form?ban pihentetj?k 15 percet.
- A toj?ss?rg?j?t ?s tejet elkeverj?k ?s lekenj?k a kal?csok tetej?t. 185?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~30 perc alatt k?szre s?tj?k. (T?pr?b?val ellen?rizz?k.) A kal?csokat a form?b?l kiv?ve, r?csra t?ve langyosra h?tj?k, ezut?n t?laljuk.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k magazin j?liusi sz?m?ban is. :)