Sajtburgerleves
sponsored links
Akik jobban ismernek, tudják, hogy gyengéim a gyorsételek. Sajnos elég ritkán ehetek, mert csak ránézek és hízok 2 kilót, de egy hónapban egyszer megengedem magamnak. Nem olyan régen a Nosaltyn találtam egy nagyon vicces ételt itt, a címben nevezett sajtburgerlevest
Na, ezt rögtön el kellett készítenem. És téééényleg! Az összetevõk megtalálhatók egy sajtburger szendvicsben, egyetlen plusz hozzávaló, amitõl levest varázsolhatunk belõlük, az a húsalaplé. Mellé süssünk jófajta hamburgerzsemlét!
Sajtburgerleves
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg darált marhahús
15 dkg reszelt cheddar sajt
1 ek Worcesteshire-szósz
1 kk mustár
1 kk kechup
1 dl sör
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
? jégsaláta
2 ek vaj
3 ek olaj
2 ek liszt
1,2 l marhahúsleves
Ecetes uborka ízlés szerint
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, mustárt, kechupot, sört, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, míg a hús megsül, a szaftja pedig besûrûsödik. Nem kell zsírjára sütni, egy kicsi szaft maradjon alatta. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet. Kevergetve megvárjuk, míg zsemleszínû lesz, majd felengedjük a húsleves felével. A sajtot belereszeljük, ha elolvadt, hozzáöntjük a maradék húslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymás húst, ismét felforraljuk. Ekkor elzárjuk a gázt. A paradicsomot kétcentisre kockázzuk, a jégsalátát csíkokra vágjuk. A paradicsomot belekeverjük a levesbe, 5 percig állni hagyjuk. A salátát fogyasztás elõtt adjuk hozzá. Hamburgerzsemlével és ízlés szerint uborka-karikákkal kínáljuk.
Na, ezt rögtön el kellett készítenem. És téééényleg! Az összetevõk megtalálhatók egy sajtburger szendvicsben, egyetlen plusz hozzávaló, amitõl levest varázsolhatunk belõlük, az a húsalaplé. Mellé süssünk jófajta hamburgerzsemlét!
Sajtburgerleves
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg darált marhahús
15 dkg reszelt cheddar sajt
1 ek Worcesteshire-szósz
1 kk mustár
1 kk kechup
1 dl sör
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
? jégsaláta
2 ek vaj
3 ek olaj
2 ek liszt
1,2 l marhahúsleves
Ecetes uborka ízlés szerint
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, mustárt, kechupot, sört, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, míg a hús megsül, a szaftja pedig besûrûsödik. Nem kell zsírjára sütni, egy kicsi szaft maradjon alatta. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet. Kevergetve megvárjuk, míg zsemleszínû lesz, majd felengedjük a húsleves felével. A sajtot belereszeljük, ha elolvadt, hozzáöntjük a maradék húslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymás húst, ismét felforraljuk. Ekkor elzárjuk a gázt. A paradicsomot kétcentisre kockázzuk, a jégsalátát csíkokra vágjuk. A paradicsomot belekeverjük a levesbe, 5 percig állni hagyjuk. A salátát fogyasztás elõtt adjuk hozzá. Hamburgerzsemlével és ízlés szerint uborka-karikákkal kínáljuk.