Sajtburgerleves

2014-01-22

sponsored links

Akik jobban ismernek, tudják, hogy gyengéim a gyorsételek. Sajnos elég ritkán ehetek, mert csak ránézek és hízok 2 kilót, de egy hónapban egyszer megengedem magamnak. Nem olyan régen a Nosaltyn találtam egy nagyon vicces ételt itt, a címben nevezett sajtburgerlevest :)

Na, ezt rögtön el kellett készítenem. És téééényleg! Az összetevõk megtalálhatók egy sajtburger szendvicsben, egyetlen plusz hozzávaló, amitõl levest varázsolhatunk belõlük, az a húsalaplé. Mellé süssünk jófajta hamburgerzsemlét!

Sajtburgerleves

DSC_3713s

Hozzávalók 4 fõre:

20 dkg darált marhahús

15 dkg reszelt cheddar sajt

1 ek Worcesteshire-szósz

1 kk mustár

1 kk kechup

1 dl sör

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

? jégsaláta

2 ek vaj

3 ek olaj

2 ek liszt

1,2 l marhahúsleves

Ecetes uborka ízlés szerint



Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a darált húst. Hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, mustárt, kechupot, sört, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, míg a hús megsül, a szaftja pedig besûrûsödik. Nem kell zsírjára sütni, egy kicsi szaft maradjon alatta. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet. Kevergetve megvárjuk, míg zsemleszínû lesz, majd felengedjük a húsleves felével. A sajtot belereszeljük, ha elolvadt, hozzáöntjük a maradék húslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymás húst, ismét felforraljuk. Ekkor elzárjuk a gázt. A paradicsomot kétcentisre kockázzuk, a jégsalátát csíkokra vágjuk. A paradicsomot belekeverjük a levesbe, 5 percig állni hagyjuk. A salátát fogyasztás elõtt adjuk hozzá. Hamburgerzsemlével és ízlés szerint uborka-karikákkal kínáljuk.

DSC_3714s


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s