Sajt és torta avagy Nagy úr a muszáj

2018-06-29

sponsored links


A legjobb a süti, a pogácsa!
De néha muszáj elhasználni a maradék barack konzervet, befõttet.
...és néha muszáj, olyan igaz desszertet is készíteni...














SAJTTORTA, GYÜMÖLCSÖKKEL
   ÉS KEKSZDARABKÁKKAL
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
2 db natúr tömlõs sajt (100g)
10 dkg porcukor
18-20 db mézes omlós keksz
az alap:
15 dkg darált keksz (kekszmorzsa) + tetejére
10 dkg puha vaj
1 ek. kristálycukor
1 ek. tejföl
gyümölcsök?*
A kekszmorzsát a cukorral és a puha vajjal és a tejföllel, (kézzel) alaposan, egyállagú, masszává gyúrjuk. (Ha túl omlósnak, száraznak tûnne ?tésztánk? egy picike tejföllel lazíthatjuk. A kézzel való gyúrás pedig azért ajánlatos, mert így a kezünk melegétõl olvad a vaj és könnyeb is összegyúrni.)
Egy 22 centi tortaforma alján, szépen egyenletes vastagságúan, elnyomkodjuk a kekszmorzsás alapot.
Egy tálban, a mascarponét, a tömlõs sajtokkal és a porcukorral alaposan összekeverjük.
Ezután beletördeljük a mézes kekszet, amit szintén alaposan belekeverünk, de közben a keverõkanalunkkal is egy kicsit megtördeljük, megzúzzuk 
A gyümölcsöket feldaraboljuk és laza mozdulatokkal belekeverjük a sajtos-kekszes krémbe, majd egységesen eloszlatjuk, elkenjük az alapon.
A tetejét szépen elsimítjuk, és finoman meghintjük kekszmorzsával, ez el is maradhat, de így nem lesz olyan csupasz.
Egy éjszakán át hûtõben pihentetjük.
*A gyümölcsök, szabadon választottak lehetnek, de a mennyiségével ne essünk túlzásba.
-Én, most kb. 10 dkg áfonyát, és praktikai okokból egy fél doboz konzerv barackot használtam (4 db felezett). + a díszítés.

















Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/06/...

sponsored links

Keres?s