Sacher muffin
sponsored links
A recept innen.
Hozzávalók: (12 db-hoz)
10 dkg étcsoki
10 dkg margarin
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg sárgabaracklekvár
15 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor.
A tetejére:
sárgabaracklekvár
olvasztott étcsoki
A csokit a margarinnal felovasztjuk (én együtt olvasztottam meg üvegtálkában a mikróban) és langyosra hûtjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csoki-margarin keveréket, a 10 dkg baracklekvárt, majd a sütõporral elkevert lisztet. Papírkapszlikkal bélelt muffinformába rakjuk, elõmelegített sütõben 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha kihûltek, tetejüket megkenjük baracklekvárral, hûtõbe rakjuk. Utána olvasztott csokit csorgatunk a tetejükre.