Sabar K?knyel? K?magas 2018 / mediterr?n kacsacomb

2019-08-31

sponsored links

Sabar K?knyel? / K?magas 2018

Visszafogott, de kifejez? illatokkal fogad. ?sv?nyos ?s herb?lis, sok fodorment?val, zs?ly?val ?s ny?ri alm?val.
Selymes, s?s korty, hat?rozott grapefruitos savass?ggal, ?des?get ?s egyben telts?get a gy?m?lcs?ss?g visz bele. Ut??zben is sz?pen mutatja a fajta jegyeit, tiszt?n sallangmentesen, de m?g mindig miner?lisan. 

Az ilyen t?pus? borral k?nny? dolgunk van, ha ?tel mellett keress?k a hely?t. Egyr?szt a spont?n erjeszt?s adta m?rs?kelt, tiszta illat ?s ?z jegyei miatt. M?sr?szt a kortyban tapasztalt kiegyens?lyozotts?g sav, cukor ?s alkohol tekintet?ben.

Amihez kipr?b?ltam:
S?lt kacsacomb ?s mell, sz?r?tott paradicsommal ?s ?mediterr?n? z?ldf?szerekkel.

 Elv?rt m?don sz?pen ?ssze simultak az ?zek ?s text?r?k. A h?shoz szinte ?leves? szer?en esett a korty, l?gy ?s neutr?lis volt a hat?s. A z?ldf?szeres ?s s?lt jelleghez harmonikusan kapcsol?dtak a bor arom?i.
?s ami az igaz?n kih?v?s szokott lenni, az a paradicsom:
Az ?dess?ge mellett el?t?r? fanyars?g?hoz, volt elegend? sav a K?knyel?ben, de j?l j?tt az a kis marad?k cukor a is poh?rb?l. ?gy mintegy marin?d tudott m?k?dni a bor, sz?pen t?lba forgatva az ?zeket. 





Bor&Sod? Receptk?pes blog, ?tel ?s bor aj?nlattal, a mindennapokra, de a teljess?g ig?nye n?lk?l...

Folytats a blogon ... borsodo.blogspot.com/2019/08/sabar-ke...

sponsored links

Keres?s