S?tem?ny t?szta (puszedlihez, m?zeskr?meshez ?s m?zeskal?cshoz)

2021-12-05

sponsored links

Norbi dadus?nak kar?csonyi m?zess?ti receptjei, lejegyezte T?th Vera el?ad?m?v?sz.

S?tem?ny t?szta (puszedlihez, m?zeskr?meshez ?s m?zeskal?cshoz)

Hozz?val?k:

500g finomliszt
300g m?z
200g vaj
2 toj?s
15g sz?dabikarb?na
M?zeskal?cs f?szer

Ezeket ?sszedolgozzuk.
M?zeskr?mes t?szt?b?l 3 lapot k?sz?t?nk. Ezt s?tj?k meg.

M?zeskr?mes t?ltel?k:

5 dl tej
100 g b?zadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag van?li?s cukor
1 db toj?ss?rg?ja

T?ltel?k k?sz?t?se: A tejet felforraljuk ?s a lassan bele?ntj?k a gr?zt, ha megf?tt, keverve kih?tj?k. Amikor langyos, hozz?adjuk a cukorral, van?li?s cukorral ?s toj?ss?rg?val habosra kevert margarint.
Lehet ?gy hogy az egyik lapra a b?zadar?s t?ltel?ket kenj?k, a m?sikra pedig s?rgabarack lekv?rt.

A csokim?zhoz
20 dkg ?tcsokol?d?
20 dkg vaj

Forr? g?zf?rd? f?l?tt kiolvasztjuk a vajjal az ?tcsokit ?s ezt kenj?k a tetej?re.

A t?szt?kat h?romf?le h?fokon kell megs?tni:
M?zes kr?mes t?szta:

170 fok 20-22 perc
M?zes puszedli t?szta:
180 fok 12-15 perc
M?zeskal?cs t?szta:
190 fok 10-12 perc

M?z a puszedlihez,
vagy a m?zeskal?cs d?sz?t?s?re:

3 toj?sfeh?rje
180g porcukor

Ha nem s?r?, akkor m?g porcukor hozz?ad?s?val tudjuk s?r?teni.
A massz?t addig keverj?k intenz?v mozdulatokkal, m?g selyemf?ny? nem lesz.
A d?sz?tett kal?csot vagy puszedlit 100 fokos s?t?ben 20 perc alatt kisz?r?tjuk.

A m?zes kr?mest 8 ?r?ra h?t?be tessz?k, hogy sz?pen ?ssze?rjen ?s megpuhuljon a t?szt?ja, ut?na v?gjuk csak meg.

vicuska13.blogspot.hu

Folytats a blogon ... https://vicuska13.blogspot.com/2021/1...

sponsored links

Keres?s