S?t?t?k?s v?r?slencse kr?mleves

2021-02-21

sponsored links


Hozz?val?k 6 szem?lyre: 


  • 20 dkg v?r?s lencse
  • 25 dkg s?lt s?t?t?k
  • 15 dkg s?rgar?pa
  • 4 dkg zellergum?
  • 1 k?zepes v?r?shagyma
  • 2 ev?kan?l olaj
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 dl tejsz?n
  • 1 bab?rlev?l
  • f?l citrom leve
  • 2 ev?kan?l balzsamecet
  • 2-3 ev?kan?l sz?jasz?sz
  • s?, ?r?lt bors
  • friss petrezselyemz?ld


Elk?sz?t?se: 


  • Az apr?ra v?gott v?r?shagym?t az olajon megp?roljuk. Hozz?adjuk a darabokra v?gott s?rgar?p?t, zellert, apr?ra v?gott fokhagym?t, bab?rlevelet, ?s kavargatva ?sszepir?tjuk. Belesz?rjuk a lencs?t, fel?ntj?k 1,6 l v?zzel, ?s kb 20 perc alatt puh?ra f?zz?k. 
  • Ekkor hozz?adjuk a s?t?t?k?t, ?s az eg?szet ?sszeturmixoljuk. 
  • Tejsz?nnel d?s?tjuk, v?g?l balzsamecettel, sz?jasz?sszal, citroml?vel, s?, ?s borssal ?zes?tj?k. 
  • ?sszeforraljuk, ?s megsz?rjuk petrezselyemz?lddel.
Tipp: Pit?val, vagy tortill?val is fogyaszthatjuk.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2021/02/sutoto...

sponsored links

Keres?s