S?t?t?k?s v?r?slencse kr?mleves
sponsored links
Hozz?val?k 6 szem?lyre:
- 20 dkg v?r?s lencse
- 25 dkg s?lt s?t?t?k
- 15 dkg s?rgar?pa
- 4 dkg zellergum?
- 1 k?zepes v?r?shagyma
- 2 ev?kan?l olaj
- 1 cikk fokhagyma
- 1 dl tejsz?n
- 1 bab?rlev?l
- f?l citrom leve
- 2 ev?kan?l balzsamecet
- 2-3 ev?kan?l sz?jasz?sz
- s?, ?r?lt bors
- friss petrezselyemz?ld
Elk?sz?t?se:
- Az apr?ra v?gott v?r?shagym?t az olajon megp?roljuk. Hozz?adjuk a darabokra v?gott s?rgar?p?t, zellert, apr?ra v?gott fokhagym?t, bab?rlevelet, ?s kavargatva ?sszepir?tjuk. Belesz?rjuk a lencs?t, fel?ntj?k 1,6 l v?zzel, ?s kb 20 perc alatt puh?ra f?zz?k.
- Ekkor hozz?adjuk a s?t?t?k?t, ?s az eg?szet ?sszeturmixoljuk.
- Tejsz?nnel d?s?tjuk, v?g?l balzsamecettel, sz?jasz?sszal, citroml?vel, s?, ?s borssal ?zes?tj?k.
- ?sszeforraljuk, ?s megsz?rjuk petrezselyemz?lddel.
Tipp: Pit?val, vagy tortill?val is fogyaszthatjuk.