S?t?t?k?s Pite
sponsored links
A s?t?t?k?t eddig megs?tve mag?ban, vagy levesnek k?sz?tettem. Egy ideje m?r terveztem, hogy s?tem?nyt s?t?k bel?le, b?r most azt kell mondjam, hogy siker?lt olyan finom ?des t?k?t vennem, hogy legsz?vesebben csak sim?n s?tve megettem volna! Akkor viszont, nem lenne most itt egy ?jabb finom s?tirecept. ?
Hozz?val?k:
- 450 gramm s?t?t?k puh?ra s?tve
- 3 toj?s
- 240 ml olaj
- 200 g eritrit ?s 1 ?s f?l ev?kan?l foly?kony ?des?t?
- 450 g liszt
- 2 tk. sz?dabikarb?na
- 1 tk. s?
- 1 p?pozott ev?kan?l m?zeskal?cs f?szerkever?k
- 1 tk. fah?j (elhagyhat?)
- 20-25 g csokidara
Tetej?re ?des morzs?nak:
- 110 g barna cukor
- 25 g zabpehely
- 60 gramm vaj
Elk?sz?t?s:
- A puh?ra s?t?tt s?t?t?k?t p?r?s?tj?k ?s ?sszekeverj?k az olajjal, cukorral, toj?sokkal.
- A lisztet a sz?dabikarb?n?val, a m?zes f?szerrel, fah?jjal, csokidar?val, s?val.
- Ezut?n, e kett?t is ?sszekeverj?k ?s 30 x 20 m-es s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk, de lehet piteform?ban vagy muffin form?kban is s?tni.
- A puha vajat, barna cukrot ?s zabpelyhet ?sszemorzsoljuk, majd a t?szta tetej?re sz?rjuk.
- El?meleg?tett s?t?ben 20-30 percig 170 fokon, l?gkever?sen, s?tj?k.
- ?n a tetej?re cukorral ?s van?li?val kikevert mascarpone-s tejsz?nhabot tettem.