S?t?t?k?s-narancsos habcs?kos kal?cs
sponsored links
A habcs?kos kal?cs ?jabb vari?ci?ja k?vetkezik. Legal?bb annyira finom, mint a csokis -m?ln?s. Persze csoki ebben is van, de m?lna helyett narancslekv?rral, a t?szt?ja pedig s?t?t?kkel ?s narancsl?vel k?sz?l, kardamommal ?zes?tve.
Hozz?val?k:
- 1,5 dl frissen facsart narancsl?
- 2 dl tejsz?n
- 3 toj?ss?rg?ja
- 50 g cukor
- 3 dkg ?leszt?
- 120 g s?t?t?k p?r?
- 600 g finomliszt
- 1 tk. ?r?lt kardamom
- 1 tk. s?
- 1 narancs reszelt h?ja
- 3 toj?sfeh?rje
- 2 ek. cukor
- csipet s?
- 2-3 ek. narancslekv?r
- 10 dkg ?tcsokol?d?
- 1 toj?s a leken?shez
Egy sz?p s?tni val? t?k?t el?z? nap megs?t?nk.
M?snap dagaszt?g?p ?stj?be m?rj?k el?sz?r a nedves hozz?val?kat, a s?t?t?k?t, a cukrot, belemorzsoljuk az ?leszt?t, a f?szereket, majd a lisztet ?s a s?t. K?nny?, kiss? l?gyabb t?szt?t dagasztunk. Letakarjuk a t?lat ?s a t?szt?t 30 percig kelni hagyjuk. Akkor kiss? ?tmozgatjuk, majd tov?bbi 15-20 percig kelesztj?k.
Am?g kel a t?szt?nk, a toj?sok feh?rj?b?l a csipet s?val ?s a cukorral kem?ny habot ver?nk.
A megkelt t?szt?t kb. 3mm vastags?g?ra ny?jtjuk. R?kenj?k a toj?shabot ?s egy kiskan?llal a lekv?rb?l halmokat tesz?nk r?. (?gy is k?sz?thetj?k, hogy a h?gabb lekv?rt egy spatul?val a toj?shabba forgatjuk). A csokit apr? kock?ra v?gjuk ?s egyenletesen a habra sz?rjuk.
A t?szt?t feltekerj?k, vagyis ink?bb felhajtjuk. Ezut?n 12 darabba v?gjuk. Egy k?zepes m?ret? tepsit (kb. 28x38 cm nagys?g?) s?t?pap?rral kib?lel?nk ?s a csig?kat belefektetj?k.
Ezut?n a s?t?t el?meleg?tj?k 180 fokra. A csig?kat lekenj?k a felvert toj?ssal, majd a tepsit a forr? s?t?be toljuk. A s?t?si id? kb. 30 perc.