S?t?t?k?s granola
sponsored links
Itt az ?sz ?s vele a s?t?t?k-szezon (ahogy angol nyelvter?leten mondj?k, pumpkin-spice everything :-)), ami n?lunk id?n k?l?n?sen sok s?t?t?k?t jelent, mert ?gy t?nik, ?dinak ?zlik. ?s noha azt hiszem (nincs ?sszehasonl?t?si alapom), j? ?tv?gya van, m?g ? sem eszik meg p?r nap alatt egy t?k?t egyed?l, ?gyhogy nek?nk is kiker?l ebbe-abba egy kicsi.
Most ?ppen s?lt t?k?s-f?szeres granol?ba jutott egy f?l cs?sze sim?ra turmixolt s?lt t?k.
Hozz?val?k
- 3 cs?sze zabpehely
- 1/3 cs?sze barna n?dcukor
- 1 te?skan?l ?r?lt fah?j
- 1/2 te?skan?l ?r?lt gy?mb?r
- 1/4 te?skan?l ?r?lt szerecsendi?
- 1/2 cs?sze s?t?t?kp?r?
- 1/4 cs?sze olaj (semleges ?z?, pl. napraforg?)
- 1/4 cs?sze juharszirup
- 1 te?skan?l van?lia kivonat
- 1-1,5 cs?sze aszalt gy?m?lcs (?fonya, mazsola)
A s?t?t el?meleg?tem 160 fokra ?s egy tepsit kib?lelek s?t?pap?rral.
Egy t?lban ?sszekeverem a zabot a cukorral ?s a f?szerekkel. Egy kancs?ban ?sszekeverem a s?lt t?k?t az olajjal, a juharsziruppal ?s a van?lia-kivonattal.
A t?k?s kever?ket a zabhoz ?nt?m ?s ?sszekeverem. Akkor j?, ha m?r nincsenek sz?raz zabszemek.
A zabot a tepsibe ?nt?m, elegyengetem ?s 25-30 percig s?t?m. 15 perc ut?n ?tkeverem ?s a s?t?si id? v?ge fel? nagyon figyelem, hogy csak piruljon, de ne ?gjen meg. Akkor j?, ha kicsit megpirult, ropog?ss? akkor fog v?lni, miut?n teljesen kih?lt.
A s?t?b?l kiv?ve a tepsiben hagyom kih?lni ?s v?g?l belekeverem az aszalt gy?m?lcs?t.
J?l z?r? dobozban egy h?tig ?ll el.