S?t?t?k?s-alm?s muffin pir?tott di?val
sponsored links
Igazi ?szi s?tem?ny mindenf?le j?val! Van egy alap muffin receptem, amit nagyon szeretek, mert k?nny?, puha s?ti k?sz?l bel?le. Az ?vek sor?n m?r sz?mtalan vari?ci?j?t k?sz?tettem el, mindig valami m?ssal d?s?tva. Most ?pp a s?t?t?k ?s az alma volt soron, mert napok ?ta ?llt a h?t?ben n?h?ny karika megs?t?tt t?k, amit nem ett?nk meg. Alm?nk meg annyi van, hogy Dun?t lehet rekeszteni vele. :)
Ebb?l a mennyis?gb?l 24 db muffin lett, de a darabsz?m v?ltozhat att?l f?gg?en hogy t?bb vagy kevesebb alm?t ?s s?t?t?k?t tesztek bele.
Hozz?val?k (m?rce egy 2,5 dl-s b?gre):
- 0,5 b?gre l?gy vaj
- 2 toj?s
- 1 csomag van?li?s cukor
- 1 kis poharas nat?r joghurt (ha az alap muffint k?sz?tem hozz?adott s?t?t?k, alma n?lk?l, akkor joghurtb?l 1 b?gr?nyi sz?ks?ges)
- 1 te?skan?l s?t?por
- 2 b?gre liszt
- 1 b?gre cukor
- csipetnyi s?
- 20 dkg s?t?t?kp?r?
- 2 nagyobb alma
- 1 mar?knyi di?
A l?gy vajat a toj?sokkal, van?li?s cukorral kikeverj?k. Hozz?adjuk a joghurtot, s?t?t?kp?r?t, cukrot. Ezut?n belekeverj?k a s?t?porral elvegy?tett lisztet ?s a csipetnyi s?t is. Az alm?t megh?mozzuk, magh?z?t elt?vol?tjuk, kis kock?ra v?gjuk ?s beleforgatjuk a massz?ba.
A muffin s?t?form?t pap?rkapszlival kib?lelj?k ?s mindegyik m?lyed?st t?bb mint 3/4-ig t?lts?k meg t?szt?val.
A di?t v?gjuk durv?ra ?s sz?razon pir?tsuk meg egy teflonserpeny?ben. Sz?rjuk meg a muffinok tetej?t vele.
170 fokra el?meleg?tett s?t?ben s?ss?k kb. 20 percig. T?pr?b?val ellen?rizz?k, hogy megs?lt-e. Becsap?s lehet, mert a s?t?t?k ?s az alma miatt szaftosabb a megs?lt t?szta is mint egy sima muffin?.
J? sz?vvel aj?nlom azoknak is, akik egy?bk?nt nem szeretik a s?t?t?k?t. Bar?tainknak, akik szint?n nem s?t?t?krajong?k nagyon ?zlett!