S?T?BEN S?LT, S?LT KARAL?B?
sponsored links
K?nny? tavaszi, kora ny?ri ?tel. Egy t?l sal?t?val eb?dre, vacsor?ra nagyon finom. Fontos, hogy csak friss, nem f?s karal?b?t v?s?roljuk, aminek friss z?ld a levele. R?gi z?lds?gb?l nem k?sz?thet? illetve f?s belseje miatt nem lesz j??z?.
Elk?sz?t?se:
A karal?b?t a h?j?t?l megtiszt?tjuk, ?s egyenletes v?kony has?bokra v?gjuk.
Egy m?ly t?lba 2- 3 ev?kan?l olajat tesz?nk, kev?s chilit, ?r?lt borsot, fokhagymaport, kakukkf?vet, ?s s?t, ?zl?s szerint. Miut?n a karal?b? semleges ?z?, b?trabban lehet f?szerezi.
Keverj?k ?ssze az olajat a f?szerekkel ?s tegy?k bele a karal?b? has?bokat ?s j?l keverj?k ?ssze, hogy a f?szeres olaj minden karal?b?t bevonjon.
S?t?papirral b?lelt tepsibe tegy?k, vigy?zzunk ne ?rjenek ?ssze. Ha sz?ks?ges ford?tsuk meg s?t?s k?zben. Addig s?ss?k, mig a z?lds?g megpuhul. M?rtogat?ssal, sal?t?val t?lalhat?.