S?t?ben s?lt ?desburgonyachips avok?d?s m?rtogat?val
sponsored links
Be kell vallanom, hogy sajnos az esti nassol?sokra mi is gyakran elcs?bulunk. A nagyb?jtben azt a fogadalmat tettem magamnak, hogy nem eszem se s?s, se ?des nasikat, ?s a b?jt v?g?vel ezt egy ideig m?g tudtam is j?l tartani, de azt?n j?ttek a cs?b?t?sok. Viszont ha magunk k?sz?tj?k ezeket, akkor a lelkiismeret?nk sokkal tiszt?bb lehet, mert tudjuk mi az, amit val?ban esz?nk, legyen az egy h?zi granola joghurttal ?s gy?m?lcslekv?rral vagy friss gy?m?lccsel, egy h?s?t? ny?ri fagyi, vagy egy h?zilag s?t?tt chips. Ezut?bbihoz hoztam most nektek egy receptet, melyhez avok?d?s m?rtogat?st is k?sz?tettem, ?gy m?g extr?bb ez a h?zi finoms?g.
A recept megjelent az ?prilisi Kif?zt?k magazinban, a f?szerek?rt pedig k?sz?net a F?szer?sz csapat?nak.
Hozz?val?k:
a chipshez:
1-1 nagyobb m?ret? s?rga ?s lila ?desburgonya
3 ev?kan?l ol?vaolaj
1,5 te?skan?l s?ltburgonya f?szers?
az avok?d?majon?zhez:
1 ?rett avok?d?
1 citrom
1 lime
1 k?v?skan?l cayenne bors
1 k?v?skan?l s?
2 ev?kan?l olaj
2 ev?kan?l nat?r joghurt
Elk?sz?t?si id?: 30 perc
S?t?si h?fok: 180?
Az ?desburgony?kat megh?mozom, majd uborkagyalun legyalulom. Egy t?lban ?sszekeverem az olajat a s?ltburgonya f?szers?val, majd beleforgatom a burgony?kat. S?t?pap?rral b?lelt tepsire fektetem ?ket ?s el?meleg?tett, 180 fokos, l?gkever?ses s?t?ben 10-15 percig s?t?m, de folyamatosan figyelni kell, mert a kisebb szeletek pillanatok alatt meg?ghetnek.
Az avok?d?majon?zhez f?lbe v?gom az avok?d?t ?s kikanalazom a belsej?t, amit vill?val ?sszet?rdelek. A citrom ?s a lime lev?t kifacsarom, ?s az avok?d?hoz adom. F?szerezem s?val ?s cayenne borssal, majd lassan hozz?csurgatva belekeverem az olajat, a joghurttal pedig kr?mes?tem. A sz?nes ?desburgonya chipseket az avok?d?majon?zzel t?lalom.