S?s kapros-t?r?s derelye
sponsored links
H?v?sebb id?ben hat?rozottan j?l tudnak esni a kicsit "vastagabb" ?telek. :) A kapor ?s t?r? p?ros?t nagyon szeretem. Gondoltam kipr?b?lom derely?be t?ltve, s?san, egy kis h?sos szalonn?val ?s hagym?val. ...?s persze tejf?llel. ;) Kisfiamn?l is nagy sikert aratott, ?gyhogy biztos k?sz?l majd m?skor is. :)
Hozz?val?k 2 szem?lyre:
A t?szt?hoz:
20 dkg durum simaliszt
1 dl langyos v?z
1 csipet s?
A t?ltel?khez:
15 dkg t?r?
1 ek. tejf?l
1 kis csokor kapor
1/2 kk. s?
5 dkg h?sos szalonna
Tov?bb?:
5 dkg h?sos szalonna
f?l fej v?r?shagyma
A t?lal?shoz:
tejf?l
- A h?sos szalonn?t -a teljes mennyis?get- apr? kock?kra v?gjuk ?s serpeny?ben lepir?tjuk. Leszedj?k a zs?rj?r?l ?s f?lre tessz?k.
- A visszamaradt zs?rban aranybarn?ra pir?tjuk a finomra v?gott v?r?shagym?t. Hozz?adjuk a pir?tott szalonna fel?t, f?lre tessz?k.
- A t?szt?hoz a lisztet ?s a s?t t?lba m?rj?k. A vizet apr?nk?nt hozz?adva ?ssze?ll?tjuk a t?szt?t. N?h?ny percig gy?rjuk, majd zacsk?ba csomagolva 1 ?r?t pihentetj?k.
- A t?ltel?khez a t?r?t a tejf?llel, a finomra v?gott kaporral, a s?val ?s a lepir?tott szalonna fel?vel elkeverj?k.
- A t?szt?t lisztezett deszk?n v?kony t?glalap form?ra ~60x40 cm m?ret?- ny?jtjuk, gondolatban elfelezz?k. A t?szta egyik fel?re a t?ltel?kb?l 20-24 egyforma halmocsk?t tesz?nk, egym?st?l 2-2,5 cm t?vols?gra. R?hajtjuk a t?szta m?sik fel?t. A t?ltel?kek k?zt ujjal ?sszenyomkodjuk a t?szt?t, majd derelyev?g?val k?zel egyforma n?gyzetekre v?gjuk.
- Az ?gy elk?sz?tett derely?t enyh?n s?s forr?sban l?v? v?zben 2-3 perc alatt k?szre f?zz?k, lecsepegtetj?k, majd az id?k?zben kiss? ?jrameleg?tett pir?tott hagym?s szalonn?ra szedj?k. Frissen, tejf?llel k?n?ljuk.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k magazin szeptemberi sz?m?ban is. :)