S?rkifli
sponsored links
Hozz?val?k:
50 dkg finom liszt
1 csapott ek s?
1 kk cukor
3,5 dl tej
1,5 dl olaj (oliva, vagy ?t)
2,5 dkg ?leszt?
tetej?re: lehet nagyszem? s?, magok, k?m?ny, vagy sajt
ken?shez 1 toj?s
Elk?sz?t?s: A s?t?t el?meleg?tem 200 fokra.
Belemorzsolom a langyos tejbe az ?leszt?t, felfuttatom. Lisztet s?val t?lba szit?lom, bele?nt?m az ?leszt?s tejet, olajat, majd l?gy t?szt?t dagasztok. Letakarom 2 ?r?t pihentetem.
Lisztezett deszk?ra bor?tom a t?szt?t, ellap?tom, nem t?l v?konyra ny?jtom (kb 1 cm vastagra), 12 db h?romsz?get v?gok, k?v?lr?l befel? haladva feltekerem. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe helyezem a kifliket, 40perc keleszt?s, majd felvert toj?ssal megkenem ?s tetsz?s szerint a tetej?re sz?rok sajtot, vagy k?m?nymagot vagy magvakat. S?t?be mehet alulra egy ed?nyv?z.
200 fokon k?szre s?t?m 15-20 perc alatt.