S?rgar?p?s kr?ker
sponsored links
3 sz?l k?zepes s?rgar?pa
1 fej hagyma
2 cs?sze ?r?lt lenmag (1-2 ?r?ra be?ztatva)
csipet s? (?zl?s szerint)
1 te?skan?l tetsz?leges z?ld f?szer kever?k
Legel?sz?r a lenmagot meg?r?lj?k k?v? dar?l?n, ?s kicsit t?bb vizet ?nt?nk r?, mint amennyi ellepi. J?l elkeverj?k, ny?l?s, ?ssze?ll? massz?t kell kapjunk. Lehet haszn?lni a hagyom?nyos barna lenmagot, de ?n jobban szeretem a vil?gosabb fajt?t, a s?rga lenmagot. Az ?ze, illata is sokkal finomabb, keresd a boltokban!
A z?lds?geket megpucoljuk, feldaraboljuk, ?s apr?t?g?pben morzs?sra dolgozzuk. ?sszekeverj?k az ?ztatott lenmaggal, ?zes?tj?k.
Ha nincs, akkor keverj ?ssze b?rmit tetsz?sed szerint: sz?r?tott bazsalikom, kakukkf?, rozmaring, stb. A mennyis?ggel vigy?zz, t?l sok nagyon elviszi a kr?ker ?z?t, kevesebb pedig ?ztelenn? teszi (s?t haszn?lj!). Meg lehet k?stolni m?g aszal?s el?tt, ?s lehet korrig?lni. Az ?ze alapvet?en nem fog v?ltozni. Ha aszal?s el?tt finom, akkor a v?gterm?k is finom lesz!
Sz?val lett egy t?sztaszer? massz?nk, ezt kb 3-4 mm-es r?tegben sz?t kellene ter?teni egy nagy tepsiben. Akinek aszal?g?pe van, annak k?nny? a dolga, tapad?smentes teflex lapra teszi, ?s aszalja 4-5 ?r?t. Ezut?n meg kell ford?tani, ?s m?g 4-5 ?r?t kell sz?r?tani, vagy addig, am?g teljesen k?sz nem lesz.
Aszal?g?p n?lk?l sem kell k?ts?gbe esni, ?n t?bb, mint 1 ?vig k?sz?tettem kr?kereket s?t?ben, radi?toron, napon sz?r?tva. A tepsibe tegy?l s?t?pap?rt, vagy teflon s?t?lapot. A s?t? h?fok?t ?gy ?ll?tsd be, hogy amikor a kezeddel ellen?rz?d, ne legyen forr?, csak meleg. ?n egy l?zas gyerek homlok?hoz tudn?m hasonl?tani, az olyan 50 fok. A s?t? ajtaj?t hagyd ujjnyira nyitva, hogy a p?ra el tudjon t?vozni. Legjobb a l?gkever?ses s?t?.
A l?nyeg, hogy addig kell sz?r?tani, am?g a teteje nem lesz sehol sem ragad?s, ekkor meg kell ford?tani, hogy a m?sik oldala is megsz?radjon. Csinos kis n?gyzetekre kell v?gni, m?g olyankor, amikor valamennyire puha. K?s?bb m?r csak t?rik.