S?lt gesztenye
sponsored links
S?lt gesztenye
Hozz?val?k:
Gesztenye
Elk?sz?t?s:
- A geszteny?ket be?ztatjuk minimum k?t ?r?t. Amelyik felj?n a tetej?re, az val?sz?n?leg kukacos, ?gy azokat kidobjuk.
- A geszteny?k tetej?t bev?gjuk egy nagy X alakban (vigy?zzunk, hogy a h?s?ba ne v?gjunk bele), majd hagyjuk m?g ?zni ?ket, ak?r egy ?jszak?n ?t.
- A bevagdosott, be?ztatott geszteny?nket tegy?k s?t?pap?rral b?lelt tepsibe, ?s 250 fokon kb. 30-35 percig s?ss?k. A magas h?fok is azt garant?lja, hogy a h?j k?nnyed?n lej?jj?n.
- Ha szeretn?nk biztosra menni, akkor tegy?nk be a s?t? alj?ba egy centi v?zzel t?lt?tt tepsit, ez fogja a p?r?t biztos?tani a geszteny?nknek, ?gy m?g puh?bb lesz.
- ?rdemes m?g melegen megpucolni a geszteny?ket, mert ha kih?lnek, akkor m?r sokkal nehezebb dolgunk lesz.