S?lt csirkem?j, kr?mes padlizs?nnal ?s sal?t?val
sponsored links
?
Legut?bb kicsit k?r?ln?ztem a h?t?ben, ?s csak a saj?t ?r?m?mre ?sszedobtam egy olyan igazi ?gi-kedvence eb?det.
F?szerepet kapott benne a padlizs?n ?s a csirkem?j, a kr?mes hat?s kedv??rt egy kis sajt ?s persze friss, ropog?s sal?ta.
Finom lett, pr?b?lj?tok ki!
?
Csirkem?j padlizs?nraguval, ropog?s sal?t?val
?
Hozz?val?k 4 f?re:
0,5 kg csirkem?j
2 ek vaj
1 nagy ?g rozmaring
Ol?vaolaj
S?, bors
?
2 k?zepes padlizs?n
2 nagy hagyma
10 db aszalt paradicsom
2 db t?ml?s sajt
2 dl 10%-os f?z?tejsz?n
?
40 dkg r?pa
1 fej j?gsal?ta
1 dl v?r?sborecet
2 tk cukor
1 tk s?
2 dl v?z
?
A v?r?sborecetet kikeverj?k a cukorral, s?val, v?zzel. A r?p?kat megtiszt?tjuk, gyufasz?lnyi m?ret? has?bokra (julienne-re) v?gjuk. Belekeverj?k a sal?tal?be, fogyaszt?sig f?lretessz?k.
A padlizs?nokat k?tcentisre kock?zzuk, egy t?lban ?sszekeverj?k 4 ek ol?vaolajjal, s?val ?s frissen ?r?lt borssal. S?t?pap?ros tepsire ter?tj?k, elrendezz?k, ha lehet, a h?jas fel?k legyen lefel?. 180 fokos s?t?ben addig s?tj?k, m?g a k?lseje megbarnul, bel?l pedig puha lesz, kb. 20 perc (s?t?f?gg?).
A hagym?kat durv?ra szeletelj?k, kev?s ol?vaolajon k?zepes l?ngon pir?tani kezdj?k, t?bbsz?r megkeverj?k. Akkor lesz j?, ha k?v?l itt-ott megbarnul, ?sszeesik. Kicsit megs?zzuk, nagyon megborsozzuk.
Az aszalt paradicsomot kicsire v?gjuk. A t?ml?s sajtot kikeverj?k a tejsz?nnel. A hagyma serpeny?j?be ?ntj?k a padlizs?nkock?kat, belesz?rjuk az aszalt paradicsomot, r??ntj?k a tejsz?nes sajtkr?met. Felforraljuk, p?rszor ?vatosan megkeverj?k ?s k?sz is. Ha kell, m?g s?zzuk.
A m?jat falatnyi darabokra v?gjuk, ereit kiv?gjuk, vill?val alaposan megszurk?ljuk. S?zzuk, borsozzuk. A vajat egy serpeny?ben felforr?s?tjuk, beletessz?k a m?jat. K?zepesre vessz?k a l?ngot, a fakan?llal k?l?nv?lasztjuk a m?jakat. Mikor a k?lseje megs?lt, egyenk?nt megford?tjuk, k?z?j?k sz?rjuk a rozmaring durv?ra v?gott leveleit. Ism?t p?r percig pir?tjuk, de csak addig, m?g a k?lseje sz?nt kap. Ut?na lefedj?k kb. 5 percre aluf?li?val, ?gy a belseje kr?mes ?s r?zsasz?n lesz, ?gy a legfinomabb.
A sal?t?t felcs?kozzuk, hozz?keverj?k a lecsepegtetett r?p?t ?s egy kis ol?vaolajat.
T?lal?skor p?r ek ragut t?ny?rra szed?nk, mell?halmozzuk a sal?t?t, majd a m?jfalatk?kkal megkoron?zva t?laljuk.
?
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!