Sütõzacskóban sült pulykacomb
sponsored links
Szeretem ezt a sütõzacskót, nagyszerû találmány. Egészséges, kalóriaszegény ételek elkészítésének remek módja. Egy zacskóba bepakolok mindenféle finomságot, és hagyom, hogy a saját levében párolódjon. A végeredmény minden esetben kívül ropogós, belül szaftos, omlós husika.
Hozzávalók:
1 db nagyobb pulyka felsõcombfilé,
10-12 gerezd fokhagyma,
2 nagyobb ág rozmaring,
só, bors.
A pulykacombot (én két kisebb darabra vágtam) bedörzsöljük sóval, borssal, és fokhagyma gerezdekkel megtûzdeljük. Bepakoljuk egy sütõzacskóba, mellé szórunk még pár darab fokhagyma gerezdet és a rozmaring ágakat. A zacskót lezárjuk, itt-ott megszurkáljuk egy villával, hogy a gõz tudjon távozni. Beletesszük egy tepsibe, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 1 és fél óráig sütjük.