Rózsavizes panna cotta
sponsored links
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én már alig vártam, hogy elfogyjon az utolsó szelet bejgli, dobos torta és sok hasonló brutál hízlaló karácsonyi nyalánkság és végre megkezdõdhessen a könnyû desszertek éve. Tudom, még csak most jön az igazán hideg tél, az igazi bekuckózás, amikor semmire sem vágyunk jobban, mint egy durván csokis valamire, de idén megpróbálom kicsit könnyedebbre fogni a dolgot, már csak azért is, hogy megelõzzem a terhességi cukorbetegséget, vagy a leadhatatlan terhességi túlsúlyt! ;) Persze, csoki azért lehet, hogy lesz a "diétámban", de csakis magas kakaótartalmú étcsokoládé, azt azért szabad. Szerencsére nem vagyok az a típusú kismama (eddig), akire rátörnek a falási rohamok. Kívánós sem igazán vagyok, de a desszert nálunk valahogy mindig kötelezõ eleme az étkezéseknek. Ahogy lenyeltem az utolsó falatot a vacsorából, az ízlelõbimbóim máris valami édes ízért kiáltanak, és ez Gerivel is így van. De a desszert nem feltétlenül jelent hízlaló dolgot, néha elég egy marék diákcsemege, néhány szem mandarin, egy kis light túrókrém, vagy mondjuk egy ilyen rózsavizes panna cotta. A baba fejlõdése miatt nélkülözhetetlen kalcium miatt én most meghagytam ebben a receptben a tejet és a tejszínt, de kókusztejbõl is készíthetitek.
Rózsavizes panna cotta (hozzávalók 4 fõre):
2. Miután felforrt, leveszem a tûzrõl, kihalászom a vaníliarudat, és a tejszínes alaphoz adom a szilárd zselatinlapokat.