Rózsaszín szûz tészta burokban vargányás szósszal és zöldbab rõzsével

2013-01-04

sponsored links


Az esélytelenek nyugalmával indultam, de ilyet sosem szabad csinálni fõpróba nélkül.
Szerencsém volt, meg talán egy kicsit az is segített, hogy néhány alakalommal már kipróbáltam, milyen állagú a hús, ha nincs kiszárítva.
A kacsamell már tökéletes, de az érlelt hátszín is olyan, volt, mint a nagykönyvben!
Szûzpecsenyét viszont még nem csináltam ilyen módon, sõt maga a hús is elkerült eddig minket.
Az elmélet megvolt, a gyakorlat részben, akkor meg mi bajom lehet!
Nehezítette a fõzést az is, hogy a három darab hús különbözõ súlyú volt, de még az is, hogy az egyik egy igazi házi disznóvágás terméke volt, ezért a hús minõsége is egy kicsit más.
Szeretem a kihívásokat, ezért neki álltam egy nappal korábban, hogy elõsüssem a húsokat.
Besóztam, kicsit megborsoztam és forró serpenyõben egyenként elõsütöttem mindet. Közben állandóan figyeltem, hogy milyen a hús, ha megnyomkodom, mennyire puha még vagy rugalmas.
Azt is bele kellett számítani, hogy amíg áll, még tömörödik és amíg a tésztában sül, addig is.
A nagyobb darabot vissza kellett tennem, mert nem találtam elég jónak és igazam volt.
Sajnos ezt nem igen lehet sütési idõpontokkal pontosítani, ezt muszáj kipróbálni többször, hogy milyen érzés megnyomva a ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2013/01/rozsa...

sponsored links

Keres?s