rózsa-lekvár
sponsored links
Vége a kánikulának!
( ....ha csak átmenetileg is, örüljünk neki !)
Szinte hûvös nyári napok köszöntöttek be. Használjuk ki, ragadjunk fõzõkanalat itt az ideje a befõzésnek !
Nem mindennapi, igazán rendkívüli ( számomra mindenesetre az ), a rózsa-lekvár .
Édes, illatos, érdemes kipróbálni !
Igazi balkáni íz !
Ezt a fajta lekvárt vétek lenne kenyérre kenni s úgy majszolni, ebbõl egy kis kanálkával illik kóstolni, ízlelni hogy minden ízlelõ bimbókkal érezzük és beszippantsuk illatát egy pillanatra megfeledkezve a világról .
Régi balkáni szokás szerint az érkezõ vándort, vendégeket elõször slatko -val ( cukor szirupban eltett gyümölccsel, legtöbbször sárgacseresznyével ) azaz édességgel kínálják s egy pohár vízzel.
Nos így tudnám elképzelni én is a rózsalekvárt a konyhámban vagy tea, kávé mellé kínálva cukor ...