Római tálban sült vadkovászos krumplis cipó

2014-03-17

sponsored links


Nagyon szeretem a krumplis kenyeret, mégse sütök jó ideje. Nem is tudom az okát, de valahogy így alakult. Most, hogy van vadkovászom, szívesen próbálgatom újra azokat a kelt tésztákat, amiket korábban élesztõvel készítettem. Olyan jó kaland figyelni, megtapasztalni, hogy a jól ismert kenyereim, péksüteményeim mûködnek-e Zsófival is. Most a krumplison volt a sor, ui. egyrészt Fahéjtól tudom, hogy a vadélesztõ a krumplit tartalmazó kelt tészta emelésében is jeleskedik, másrészt meg is kívántam ezt a fajta kenyeret, harmadrészt pedig saját szememmel is látni akartam. Közben nagy öröm ért, ui. eszembe jutott, hogy Anyának van római tálja, ami nekem most különösen jól jön, mert ebben végre elfér a kenyér. Sajnos még így is elég szögletes és inkább szétterül mintsem, hogy a hátát púposítaná, de talán éppen azért, mert ennyi tésztának túl nagy egy ekkora tál.
Sosem próbáltam még cserépedényben sütni, amit egyébként nagyon izgalmasnak tartok. Kivételesen hõlégkeverésessel sütöttem, mert azt kelt tészta esetében még sosem próbáltam, és kíváncsi voltam, mit mûvel a kenyérrel ez a sütési mód.
Valószínûleg a római tál, a krumpli és Zsófi együttes munkájának eredménye, hogy most sem kellett csalódnom a vadkovászos kenyérben, mert olyan finom lett, hogy ezt már csak a kemencében való sütés tudná ûberelni.

Kicsit sok képet sikerült készítenem. :D
 
Hozzávalók 1 cipóhoz:

10 dkg vadkovász + 1 dl víz + 10 dkg kenyérliszt ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/03/romai...

sponsored links

Keres?s