Rétestésztában sült zöldségek uborkás-diós túrókrémmel
sponsored links
Könnyû fogás, akár ebédre akár vacsorára, kifejezetten kánikulai napokra. Amikor amúgy is kisebb az étvágy és kevesebbet szeretnénk a tûzhely mellett állni. :) Az inspirációt Széll Tamás receptje adta, ezt alakítottam át kissé a mi ízlésünk szerint.
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 25 dkg túró
- 4 evõkanál 20%-os tejföl
- só
- õrölt fehérbors
- fél kígyóuborka
- 3 db 6-8 cm-es csemegeuborka
- 1 marék dió és szezámmag vegyesen
A túrót egy tálba tettem. Hozzáadtam a tejfölt és jól kikevertem. Sóval, fehérborssal ízesítettem. Az uborkákat apró kockára vágtam és ezt is beledolgoztam a túrókrémbe. Lefedtem a tálat és hûtõbe helyeztem, amíg elkészítettem a zöldséges tekercseket.
A diót szintén felaprítottam és a szezámmaggal együtt egy tefonserpenyõben szárazon megpirítottam. Félretettem tálalásig.
Hozzávalók a zöldséges tekercsekhez:
- 1 csomag (8 db) réteslap
- 1 közepes cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 nagyobb piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
A réteslapokat egyesével kiterítettem. Egy ecset segítségével vékonyan beolajoztam és a felém esõ szélére vízszintesen zöldséget halmoztam. Feltekertem mint a kakaós csigát, azután sütõpapírral bélelt sütõtepsibe fektettem. Addig ismételtem míg a zöldség és a réteslap is elfogyott. A tekercsek tetejét is megkentem olajjal.
200 fokra elõmelegített sütõbe toltam és kb. 6 perc alatt ropogós, aranybarnára sütöttem.
Tálaláskor a túrókrémet megszórtam a pirított magvakkal, a tekercseket pedig kettévágtam. Nagyon finom forrón és késõbb kihûlve is!