Réteges sós kifli

2010-05-23

sponsored links

Uzsonnára kerestem egyik nap valami péksüteményt,erre esett a választásom,a gyerekek is,férjem is imádták,nagyon hamar elfogytak a kis kiflicskék.

Hozzávalók nálam:
70dkg liszt
5 dkg élesztõ
1 tk cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 dl natúr joghurt
1 tk só

 Rétegzéshez:
25 dkg vaj
2 tk só

Elkészítése:
Kenyérsütõ géppel vagy kézzel tésztát dagasztunk a liszt-cukor-joghurt-olaj-élesztõ-tej-1tk só hozzávalókból.
A vajat a maradék két teáskanál sóval jól elkeverjük.Amikor  a tészta megkelt 8 egyforma darabra vágjuk,amiket egyesével kör alakúra nyújtunk,körülbelül kistányér méretûre .4 lapot megkenünk a sós vajjal,a másik négy lapot pedig rátesszük a vajas lapokra,így két rétegbõl fog állni a tésztánk.A tésztakorongokat ezután 12 cikkre vágjuk,és kívülrõl befelé haladva feltekerjük.A kifliket meg is tölthetjük,én egyik felébe pizzakrémet kentem.Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket,megkenjük a tetejüket egy felvert tojással és megszórjuk szezám vagy kömény vagy bármilyen maggal amit szeretünk.Ezután még egy óráig hagyjuk kelni,a sütõt közben elõmelegítjük 200 fokra,majd 30 percig sütjük a kifliket.


    Folytats a blogon ... 5balkez.blogspot.com/2010/05/reteges-...

    sponsored links

    Keres?s