Répatorta
sponsored links
Már régóta szemezgettem a répatortával , mivel vendéget vártunk szerettem volna valami finomságot készíteni .
Hozzávalók :
2 tojás , 140ml olaj , 200g barnacukor , 300g reszelt répa , 100g kandírozott narancshéj , 75g pirított mandula , 180g sima liszt , 2tk sütõpor , csipet só , 1/2 tk szódabikarbóna , 1 tk fahéj , 1/2 tk mézeskalács fûszerkeverék
Hozzávalók a krémhez :
500g mascarpone , 100g tejföl , 2 narancs reszelt héja , 200g porcukor , 1 tk vanília esszencia
Elõsször a krémet készítjük el . A mascarponet , a tejfölel , a reszelt narancshéjjal , a porcukorral és a vanília esszenciával jól kikevejük , és betesszük a hûtõbe .
A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük . Belekeverjük a reszelt répát , a kandírozott narancshéjat és az apróra vágott mandulát , ezzel is jól átkeverjük . A masszánkhoz hozzáadjuk a lisztet , a sütõport , a szódabikarbónát , a fahéjat , és a mézeskalács fûszerkeveréket és sima tésztává keverjük . A tortaformánk alját kibéleljük sütõpapírral , az oldalát pedig olajjal bekenjük , beleöntjük a masszánkat és a 200 fokra elõmelegített sütõbe 1-1 és 1/4 óra alatt készre sütjük . Én azért a biztonság kedvéért elvégeztem a tûpróbát . Ha megsûlt akkor rácson hagyjuk kihûlni , félbe vágjuk és megtöltjük a krém felével , a krém másik felét pedig a tetejét kenjük el . Csokiforgáccsal díszítettem .
Jó étvágyat
Az alaprecept-ötlet egy kedves barátnõm blogjáról van http://bakeann.blogspot.sk/2012/04/mascarpones-repatorta.html .
Hozzávalók :
2 tojás , 140ml olaj , 200g barnacukor , 300g reszelt répa , 100g kandírozott narancshéj , 75g pirított mandula , 180g sima liszt , 2tk sütõpor , csipet só , 1/2 tk szódabikarbóna , 1 tk fahéj , 1/2 tk mézeskalács fûszerkeverék
Hozzávalók a krémhez :
500g mascarpone , 100g tejföl , 2 narancs reszelt héja , 200g porcukor , 1 tk vanília esszencia
Elõsször a krémet készítjük el . A mascarponet , a tejfölel , a reszelt narancshéjjal , a porcukorral és a vanília esszenciával jól kikevejük , és betesszük a hûtõbe .
A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük . Belekeverjük a reszelt répát , a kandírozott narancshéjat és az apróra vágott mandulát , ezzel is jól átkeverjük . A masszánkhoz hozzáadjuk a lisztet , a sütõport , a szódabikarbónát , a fahéjat , és a mézeskalács fûszerkeveréket és sima tésztává keverjük . A tortaformánk alját kibéleljük sütõpapírral , az oldalát pedig olajjal bekenjük , beleöntjük a masszánkat és a 200 fokra elõmelegített sütõbe 1-1 és 1/4 óra alatt készre sütjük . Én azért a biztonság kedvéért elvégeztem a tûpróbát . Ha megsûlt akkor rácson hagyjuk kihûlni , félbe vágjuk és megtöltjük a krém felével , a krém másik felét pedig a tetejét kenjük el . Csokiforgáccsal díszítettem .
Jó étvágyat
Az alaprecept-ötlet egy kedves barátnõm blogjáról van http://bakeann.blogspot.sk/2012/04/mascarpones-repatorta.html .