Rém egyszerû gesztenyés töltött alma

2010-11-06

sponsored links

Mára egy egyszerû édességet kellet kitaláljak, mert a délelõttöt a csodás napsütésben családi biciklizéssel töltöttük, viszont régi lakóhelyünkrõl az ex-szomszédokat vártuk vendégségbe ebédre, úgyhogy villám ebéd kellett. Tudom, a 20 fokhoz nem illik a hurka-kolbász, de iciri-piciri piacunkra a szomszéd településrõl fantasztikus sütnivalók érkeztek, úgyhogy kétféle hurkát és kolbászt sütöttünk hagymaágyon, hozzá csak egy egyszerû puliszkát fõztem, többféle savanyúsággal ettük. Utána pedig ezt töltött almát, aminek az ötlete készítés közben alakult.

Hozzávalók (4 fõre):

4 alma félbe vágva és a magháza kivájva (kikapargattam még annyi almahúst is, hogy tölthetõ legyen)
1 csomag gesztenyepüré felengedve
10 dkg tejszínes krémsajt vagy lekvár

pici morzsához kb 5 dkg liszt, 5 dkg mandula, 5 dkg cukor és kb 5 dkg vaj - ezekbõl morzsát készítek a késbetétes robotgéppel

Az almákat elõkészítettem, a gesztenyepürét összekevertem a krémsajttal és az almafelekbe töltötem, tetejükre kanalaztam fél-fél ek morzsát, illetve amennyi elbírt és forró sütõben kb 20 perc alatt megsütöttem. Kis vaníliafagyit vagy szószt elbírt volna, nekünk az most nem volt, de magában is finom lett.

Folytats a blogon ... nemcsakkenyer.blogspot.com/2010/11/re...

sponsored links

Keres?s