Rántott húsrolád
sponsored links
Nem is olyan rég készült ez a finom vacsora. Többnyire a lányom meg a barátja eredménye ez az ízletes étel, én csak mint bámészkodó, tanácsadó meg kóstolgató voltam jelen.
Amit a tányéron láttok: a töltött húsrolád, a sajtos gomba meg a tepsis burgonya, mind-mind az õk kezemunkájukat dícséri.
Rántott -töltött húsrolád
Hozzávalók (6 darabhoz): 800-900 g sertéscomb, 6 szelet fõtt, füstölt sonka, 1 paprika, 1 hagyma, 3 gomba, fél sárgarépa, kevés olaj, só bors. Még: 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, 500 ml olaj a sütéshez.
A sertéshúsból szép vékony szeleteket vágunk, kikloffoljuk, félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát meg sárgarépát. Pár percig dinszteljük, aztán hozzáadjuk az apróra vágott gombát is. Sózzuk, borsózzuk, kevés vízzel felöntjük és készre pároljuk. Kihûtjük. A kikloffolt hússzeletekre egy-egy szelet fõtt, füstölt sonkát teszünk, rá egy kanál zöldségragut. Óvatosan feltekerjük, fogpiszkálóval összetûzzük. Mindegyik hústekercset lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, majd bõ, forró olajban kisütjük.