Rántott hal
sponsored links
Ahogy közelednek az ünnepek, elkezdünk gondolkodni azon, mibõl is álljon majd össze az ünnepi menü, milyen süteményeket és kekszeket készítsünk - na meg persze, hogy kinek mit vegyünk ajándékba.
Ez utóbbihoz nem nagyon tudok ötleteket adni, viszont a karácsonyi menü összeállításában talán nyújthatok némi segítséget. :)
A karácsonyi asztal elmaradhatatlan kelléke nálunk a hal, és mert egész évben egyébként is nagyon sokszor eszünk halat, így gyakran kerül terítékre rántott formában is. Igaz, ez egy nagyon egyszerû étel, amit könnyû elkészíteni, viszont ugyanolyan könnyû elrontani is, ha nem ügyelünk a részletekre. Éppen azért, hogy ezt elkerüljük, leírnék néhány tippet és hasznos tanácsot, hogy hogyan készítsük el.
Rántott halat készíthetünk halfilébõl, haltörzsbõl, vagy pl. szeletelt pontyból is. Ha filébõl készítjük, akkor van a legegyszerûbb dolgunk, hisz nem kell megküzdenünk a szálkákkal. Ha pontyot szeletelünk fel, akkor figyeljünk arra, hogy a fejrésztõl és a farokrésztõl némi távolságot elhagyva csak a törzs középsõ részét szeleteljük ...