RÓZSASZÍN GRÉPFRÚT LEKVÁR
sponsored links
Mától hivatalosan is ünnepi készülõdés van érvényben. Itt az ideje átgondolni, mi kerüljön a karácsonyfa alá, vagy épp az ünnepi asztalra. Én kicsit le vagyok maradva az eredeti tervtõl, mivel Mimi jól lebetegedett, de azért igyekszem behozni a hátrányt. Remélem sikerül még hoznom néhány receptet az Ünnepek elõtt, hátha lesz aki ötletet merít belõle. Így itt is az elsõ, a rózsaszín grépfrút lekvár. Tavaly jó sok lekvárt fõztem, aztán idén is elkapott a gépszíj. Ennek ellenére nem bírtam magammal, már õsz közepén ismét neki kellett állnom a "befõzésnek". Amikor ezt a lekvárt egy hónappal ezelõtt elkészítettem, még nem gondoltam, hogy ilyen sikere lesz. Mi egyszerûen imádjuk, de tesztelés címén akivel kóstoltattam eddig, mindenki odáig volt, és talán még vissza is... Kissé fanyar, kesernyés, az angol narancslekvárhoz hasonló jellegû. Aki kedveli ezt a fajta ízvilágot, annak mindenképp ajánlom, hogy vagy készítse el a reggeli péksüteményéhez vagy készíttesse el magának ajándékba... A teljes mûvelet nem két percet vesz igénybe, de nagyon-nagyon megéri. Elképesztõen mutatós, csodás a színe, az állagáról pedig elmondhatom, hogy "pontjó". Na és akkor most grépfrút vagy grapefruit? Legyen "géfürt", Mimi után szabadon...
Hozzávalók:
2 nagy rózsaszín grépfrút (kb 750-760 g)
2 közepes méretû citrom leve
2 liter víz ...