Rumos szilvaparfé

2010-09-12

sponsored links

Amikor már unalmas volt a szilvát magában enni, kerestem egy könnyed szilvás receptet a neten. Erre a gyöngyszemre bukkantam és nagyon bejött :)

  Rumos szilvaparfé 

Hozzávalók 4 személyre:
A rumos szilvához:
250 g szilva
1 dl rum
100 g kristálycukor
0,5 dl víz

A krémhez:
2 egész tojás
4 tojássárgája
130 g porcukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dl habtejszín

Elkészítés: 
  1. A fél deci vízbõl és 100 g cukorból készített szirupba tesszük a megmosott, kimagozott, negyedekre vágott szilvákat. 15 percig fõzzük, majd lehúzzuk a tûzrõl, hozzálöttyintjük a rumot, és hûlni hagyjuk.
  2. Egy tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral, és a vanília aromát is beletéve, vízgõz felett krémmé fõzzük (vigyázzunk, hogy a tál alja ne érjen bele a forró vízbe!). Amikor már kellõképpen sûrû, a tálat hideg vízbe állítjuk, ott kevergetjük tovább, amíg ki nem hûl teljesen.
  3. A tejszínbõl kemény habot verünk és hozzáadjuk a kihûlt tojásos krémhez.
  4. A krém felét egy nagyobb, vagy több kisebb formába simítjuk. Lefóliázva mélyhûtõbe tesszük, majd amikor teljesen megdermedt, rákanalazzuk a szilvát, erre jön a maradék krém és visszatesszük a fagyasztóba teljes szilárdulásig. 

Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2010/09/rumo...

sponsored links

Keres?s