Rumos-meggyes szelet
sponsored links
Eg?sz h?ten s?tire v?gytam, nem tudtam milyenre, mindegy volt, csak kr?mes legyen. ?gy azt?n biztos voltam benne, hogy a h?tv?g?n s?tn?m kell. ? V?g?l erre a rumos-meggyes szeletre esett a v?laszt?som, m?g ugyan sosem k?sz?tettem el, de megtetszett. Nem bonyolult elk?sz?teni, egy ?ra alatt szuttyog?san s?t?ssel, kr?m h?t?ssel egy?tt megvolt, viszont, egy ?jszak?t h?t?ben pihennie kell, hogy a t?szta megpuhuljon. Lev?gtam a sz?leit, mert a gyerekek m?r t?relmetlen?l v?rt?k, ?s igaz?b?l senkit nem ?rdekelt, hogy nem puha a t?szta, pillanatok alatt elfogyott. Azt mondt?k, majd megpuhul a pocakukban. ?
Hozz?val?k:
A t?szt?hoz:
30 dkg liszt
1 ek holland kaka?por
1/2 cs.s?t?por
5 dkg barna cukor
5 dkg margarin
2 toj?s s?rg?ja
1 dl tej
A kr?mhez:
2 cs.vanili?s pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin
35 dkg meggy+ 3 ek barna cukor
Rum aroma
10 dkg babapisk?ta
A m?zhoz:
5 dkg tejcsoki
5 dkg ?tcsoki
2 ek olaj
Elk?sz?t?se:
El?sz?r a pudingot f?zz?k meg. A pudingporhoz hozz?adjuk a cukrot, majd 2 dl tejjel csom?mentesre keverj?k. A marad?k tejet felforraljuk, bele?ntj?k a pudingos massz?t, ?s s?r?re f?zz?k.
A fagyasztott meggyet a cukorral ?s a rum arom?val felf?zz?k. Lecsepegtetj?k, leh?tj?k.
K?zben elk?sz?tj?k a t?szt?t. A hozz?val?kat ?sszegy?rjuk, k?t r?szre osztjuk a t?szt?t, ?s lisztezett deszk?n t?glalapra sodorjuk mindkett?t. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k, tetej?ket k?ssel megb?k?dj?k, ?s 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb 10 perc alatt megs?tj?k.
A k?zben kih?lt kr?mbe robotg?ppel hozz?adjuk a margarint, majd kever?kan?llal belekeverj?k a szeletekre v?gott babapisk?t?t ?s a meggyet.
Az ?gy elk?sz?lt kr?met kenj?k a k?t lap k?z?.
G?z f?l?tt felolvasztjuk az olajjal a csokit, ?s a tetej?t ezzel bor?tjuk be. Egy ?jszak?t h?t?ben pihen, m?snap szeletelhet?, ha megpuhult a lap.